Udsigt til USA-stigninger udløst af regnskaber

Det amerikanske aktiemarked har kurs mod en positiv åbning onsdag, at dømme efter udviklingen i aktiefutures, og nyder blandt andet godt af det regnskab, som iPhone-producenten Apple annoncerede efter børslukketid tirsdag aften.

Apple er i formarkedet ifølge CNN steget 4,7 pct. efter sit regnskab, der viste et overskud i tredje kvartal på 7,47 dollar mod forventet 7,30 dollar af analytikerne ifølge Bloomberg News. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARK RALSTON

Siden Apples regnskab har et væld af andre selskabet dog også annonceret regnskaber, og der er heriblandt leveret positive overraskelser fra Ford, Boeing og Eli Lilly, mens Caterpillar har skuffet.

Futures på Dow Jones-indekset er onsdag ved 14.30-tiden steget 0,2 pct., efter at det underliggende indeks tirsdag lukkede 0,1 pct. højere i 15.567,74.

»Fokus er på Apples resultater, og det vil være en vis ledetråd for markedet. Vi er midt i en regnskabssæson, der indtil videre går forholdsvis godt,« siger Nick Skiming, som arbejder med kapitalforvaltning hos Ashburton Investments, til Bloomberg News.

Af de 168 selskaber i S&P 500-indekset, der indtil videre har offentliggjort regnskab, har 73 pct. overgået analytikernes indtjeningsforventninger, viser data fra Bloomberg News.

Apple er i formarkedet ifølge CNN steget 4,7 pct. efter sit regnskab, der viste et overskud i tredje kvartal på 7,47 dollar mod forventet 7,30 dollar af analytikerne ifølge Bloomberg News.

Boeing har desuden onsdag eftermiddag offentliggjort et stærkt regnskab krydret med en opjustering af forventningerne til hele året. Aktien er i formarkedet på den baggrund steget 1,6 pct.

Også Ford har overgået forventningerne med sit regnskab, der ligeledes bød på en opjustering af forventningerne til hele året. Det har i løftet aktien godt 3 pct.

Til gengæld er Caterpillar faldet 1,8 pct. i formarkedet efter sit regnskab, der viser, at selskabet er hårdt ramt af faldende investeringer hos kunderne i minesektoren. Det affødte blandt andet en markant nedjustering af forventningerne til 2013.

Medicinalselskabet Eli Lilly, der på diabetesområdet er konkurrent til Novo Nordisk, kom stærkt igennem andet kvartal, viste onsdagens regnskab, og det er i formarkedet blevet takseret til en kursstigning på 3,9 pct. for aktien.