Udsigt til stille start på aktieugen

Det danske aktiemarked er på vej ind i, hvad der ifølge kalenderen er en af årets mest stille uger, og meget passende ventes mandag morgen at bringe marginale udsving i aktierne, når der åbnes for handel kl. 9.

Læs mere
Fold sammen

Ifølge future-indeks er der udsigt til begrænsede stigninger i C20 Cap-indekset og de andre ledende indeks i Europa i den tidlige handel. Det kommer efter sidste uge, hvor det danske eliteindeks præsterede en næsten umålelig fremgang fra 585,02 til 585,10 - svarende til 0,014 pct.

Danske Bank trækker dog lidt opmærksomhed, efter at ratingbureauet Standard & Poor's (S&P) i sidste uge anlagde et mere kritisk syn på den danske banksektor.

Sent fredag kom det frem, at Danske Banks udsigter blev sænket til "stabile" fra "positive" hos S&P, som mener, at der er en forøget fundingrisiko på grund af det danske realkreditsystem, inklusive de korte realkreditlån. Banken vil nu overveje sine næste skridt.

»Vi tager S&P's nye analyse til efterretning. Danske Bank har i nogen tid arbejdet på at ændre fundingstrukturen omkring de korte realkreditlån, og på grundlag af S&P's ændring af vores outlook vil vi vurdere, om yderligere tiltag er nødvendige,« siger Danske Banks finansdirektør, Henrik Ramlau-Hansen, i en meddelelse.

Også DLR Kredit, BRFKredit og Nykredit Realkredit har fået sænket sine udsigter, mens både Jyske Bank og Nordea slipper uden om S&P's nedgraderinger.

Nordea har til gengæld fået opgraderet sin anbefaling af den svenske bankkollega, Handelsbanken, der nu anbefaler "køb" af Nordea-aktier. Det fremgår af en analyse fra Handelsbanken.

Tidligere havde banken stemplet Nordeas aktier med "reducér", men oven på det lovende regnskab fra den panskandinaviske bank onsdag i sidste uge er udsigterne tilsyneladende blevet bedre.

Kursmålet for Nordea-aktien er samtidig løftet med 28 pct. til 81,30 kr. fra 63,56 kr. af Handelsbanken. Til sammenligning sluttede Nordea-aktien sidste uge i kurs 70,90 på børsen i København efter stigninger på alle tre dage oven på regnskabet.

Ugen er som nævnt stort set tom for planlagte begivenheder på den danske børs, hvor kun islandske Össur, der er sidenoteret i København, er regnskabsaktuel.

Til gengæld er der mange europæiske og amerikanske selskaber, der aflægger kvartalstal i løbet af ugen. Allerede mandag morgen har UBS og Philips fremlagt sine tal, og resten af ugen er det blandt andre McDonald's, Apple, UPS, Glaxosmithkline, Eli Lilly, og Metso, der opdaterer investorerne om udviklingen i de seneste tre måneder.

På nøgletalsfronten byder mandag på et enkelt interessant tal: Salget af eksisterende boliger i USA i juni. Der ventes en fremgang på 1,4 pct. ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.