Udsigt til solide stigninger på aktiemarkedet

De europæiske aktieindeks ligger til solide stigninger mellem 1,0-1,5 pct., hvilket har afsæt i optimisme fra de asiatiske kanter.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Den kinesiske regering gentager igen sine optimistiske prognoser, og generelt er de asiatiske markeder præget af fremgang. Bemærk dog at der er kommet nedjusteringer fra flere rederierne.

- Vi venter stigninger i omegnen af 1 pct., da der er positiv momentum. Rederierne vil få ekstra opmærksomhed efter nedjusteringerne fra de japanske konkurrenter. ØK kan få positiv fokus efter skriverierne i Børsen om udbyttet, ellers er det en nyhedsfattig morgen, udtaler seniorrådgiver Nils Lundsby fra Nordea til RB-Børsen.

A.P. Møller - Mærsk: Japanske Mitsui OSK Lines, Kawasaki Kisen Kaisha og Nippon Yusen sænker forventningerne til helåret efter selskabernes regnskabspræsentationer for deres forskudte første kvartal. Den 16. juni bragte finansavisen Nikkei rygter om tab og nedjusteringer hos Mitsui OSK og Nippon Yusen. Mitsui falder 3,5 pct., Nippon Yusen taber 4 pct. og Kawasaki Kisen Kaisha dykker 6,5 pct. Bemærk dog de kinesiske rederier China Cosco og China Shipping Container Lines, som stiger henholdsvis 7,8 pct. og 6,6 pct. A.P. Møller - Mærsk endte fredag 0,3 pct. lavere i kurs 31.700.

ØK: Dagbladet Børsen erfarer, at det længe ventede udbytte fra Venezuela på ca. 250 mio. kr. er efter lang tids usikkerhed nu endelig på vej hjem til ØK.Novo Nordisk: Medicinalkoncernen offentliggjorde i fredags et studie med Liraglutide (Victoza) sammenlignet med Sanofi-Aventis' glimepiride. Undersøgelsen viser en signifikant forbedring i styringen af blodsukker samt vægttab. Glimepiride er det aktive stof i medikamentet Amaryl. Novo Nordisk lukkede fredag uændret i kurs 303.

Vestas: Det er adskillige milliarder pund på vej til den britiske vindmølle-industri, hvis det står til regeringen i Downing Street. Det skriver The Guardian. Det er den britiske regering, som vil tvinge de delvist statsejede banker Royal Bank og Scotland og Lloyd's Banking Group til at give lån på 1 mia. pund til vind-industrien som siden sidste efterår ikke har været i stand til at rejse penge til nyinvesteringer grundet finanskrisen. Vestas endte fredag 3,8 pct. højere i kurs 385.

DSV: Den hollandske post- og logistikkoncern TNT har fremlagt regnskab for andet kvartal. TNT skriver, at ekspresenhedens omsætning i 2009 vil falde i forhold til 2008, men det bemærkes at volumenfaldet i 2. kvartal var stabilt. TNT ekspresenheds indtjening (EBIT) dykkede til 29 mio. euro i andet kvartal fra 153 mio. euro. TNT venter, at der generelt vil være hårde forretningsbetingelser i 2. halvår 2009. TNT planlægger 11.000 jobreduktioner, og planen kører med "fuld-speed", og der er yderligere spareprogramannonceringer på vej i 3. og 4. kvartal. DSV lukkede fredag 1,0 pct. lavere i kurs 71,75. DSV er regnskabsaktuel på fredag.

RB-Børsen