Udsigt til små udsving på aktiemarkedet

Der er udsigt til små udsving i mandagens indledende aktiehandel, idet de tre store europæiske indeksfutures ligger med ganske små tab.

De amerikanske indeksfutures indikerer også fald - Dow Jones-futuren taber 53 point.

- Det er begrænset med nyheder, og vi venter en åbning med små kursudsving, udtaler senioranalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank til RB-Børsen.

Carlsberg: Konsortiet, Carlsberg og Heineken, bag angrebet på det skotske bryggeri har talt med 20 aktionærer med over halvdelen af S&N-aktierne - frygt for kollaps i aktiekurs udløser pres på skotterne for forhandlinger. Det skriver Dagbladet Børsen. Carlsberg lukkede fredag 0,9 pct. højere i kurs 649.

Royal Unibrew: Bryggeriet lukkede fredag 5,0 pct. højere i kurs 586, efter den islandske storaktionær FL Group meddelte, at selskabet sælger en stor aktiepost i det amerikanske flyselskab AMR. Det har tidligere været fremme i medierne, at den islandske kapitalfond, FL Group, er presset grundet de faldende aktiekurser.

SAS lukkede fredag 9,1 pct. højere i kurs 78, da olieprisen fredag vendte snuden nedad efter torsdagens kraftige stigning. Den amerikanske referenceolie, WTI, bliver mandag morgen handlet til 89,5 dollar pr. tønde, efter at den torsdag blev handlet til over 94 dollar pr. tønde.

Novozymes/Danisco: Produktionen af bioethanol i USA faldt en anelse i september forhold til august. Men ses der på samme måned sidste år, var der tale om en markant stigning. Det viser friske tal fra de amerikanske myndigheder. Novozymes lukkede fredag 2,3 pct. lavere i kurs 557, mens Danisco sluttede uændret i kurs 376.

G4S: Sikringskoncernen har set sig lun på det amerikanske sikkerhedsselskab Brink's. Ifølge den britiske avis Evening Standard vil G4S købe Brink's, der har en markedsværdi på 1,5 mia. pund svarende til 15,6 mia. kr. G4S ønsker ikke overfor Bloomberg News at kommentere rygterne. G4S lukkede 1,3 pct. højere i kurs 22,7.

RB-Børsen