Udsigt til små fald fra rekordhøjder

Pilen på det danske aktiemarked vil formentlig pege en anelse nedad efter onsdagens rekordhøje lukkeniveau.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Torsdag vil det også vise sig, om Vestas-aktien kan fortsætte sin march op ad.
Læs mere
Fold sammen

Torsdagen står endnu engang i de udenlandske regnskabers navn, hvor flere med relation til danske selskaber vil tiltrække sig opmærksomhed.

C20 Cap lukkede onsdag efter en stigning på 1,0 pct. i indeks 594,16 - det højeste niveau for det toneangivende danske indeks nogensinde.

- Vi skal lidt ned fra morgenstunden, men det er i omegnen af under 0,5 pct. Stemningen kan hurtigt vende i løbet af dagen, alt efter hvordan de udenlandske regnskaber vil være i dag. Det er dem, der vil sætte dagsordenen, siger aktierådgiver Jesper Bamberger til Ritzau Finans.

Selskaber som Carlsberg, FLSmidth og NKT får torsdag nyt fra sine konkurrenter. For Carlsbergs vedkommende er der tale om Sabmiller, mens FLSmidth og NKT får nyt fra henholdsvis finske Metso og franske Nexans samt Tennant Corporation.

De seneste regnskaber fra selskaber som Atlas Copco og Caterpillar, der gør forretning i minebranchen, har ikke været positive, og det kan derfor blive spændende læsning for FLSmidth-investorer, når Metso kommer med sine tal for andet kvartal. FLSmidth-aktien er dog steget 13 pct. over de seneste tre uger og sluttede onsdag i 282,5 kr.

For NKT's vedkommende har Nexans offentliggjort sit regnskab før børsåbning. Selskabet, der konkurrerer med NKT på kabelmarkedet, fik på bundlinjen et underskud på 145 mio. euro i første halvår, blandt andet påvirket af nedskrivninger på 92 mio. euro. Set i forhold til første halvår af 2012 faldt omsætningen, regnet i faste, ikke-jernholdige metalpriser, til 2,35 mia. euro fra 2,4 mia. euro. NKT-aktien endte torsdag med en stigning på 0,9 pct. til 239 kr.

Torsdag vil det også vise sig, om Vestas-aktien kan fortsætte sin march op ad. Onsdag steg vindmølleaktien 6,2 pct. til 109,2 kr. og havde dermed fremgang for sjette handelsdag i træk. Købte man Vestas-aktier ved årsskiftet, har man indtil videre hentet en gevinst på 243 pct. i år.

- For hver dag, der går, stiger risikoen for gevinsthjemtagning i Vestas, men det vil komme til at afhænge meget af den generelle stemning på markedet. Lige nu er der ikke umiddelbart noget, der tyder på, at der kommer dårlige nyheder for Vestas, vurderer Jesper Bamberger.

Tyske BASF bragte onsdag morgen gode nyheder fra selskabets Agricultural Solutions-division til Auriga-aktionærer. BASF's omsætning i divisionen steg med 18 pct. i andet kvartal til 1727 mio. euro. efter et positivt kvartal i Europa trods en sen start på sæsonen, fremgår det af regnskabet.

Euroinvestors bestyrelse har desuden redegjort for sin holdning til det købstilbud, som syv aktionærer har fremsat på resten af selskabets aktier. Bestyrelsen anbefaler hverken det ene eller det andet, men opfordrer aktionærer til at veje fordele og ulemper.

/ritzau/FINANS