Udsigt til små aktie-tømmermænd

Det ser ud til, at det amerikanske aktiemarked torsdag vil åbne med tømmermænd efter onsdagens aktiefest, der fulgte i hælene på den længe ventede budgetaftale, som Kongressen havde stemt igennem natten til onsdag dansk tid.

Læs mere
Fold sammen

Onsdag blev det til solide stigninger, da kompromiset omkring den finanspolitiske afgrund, den såkaldte fiscal cliff, sendte et lettelsens suk gennem markedet. Med den mindskede usikkerhed var døren åbnet for køberne, der sendte penge i markedet. Det tunge Dow Jones-indeks steg med 2,4 pct., mens S&P500 og Nasdaq rejste sig med henholdsvis 2,5 og 3,1 pct. Samtidig var volumen godt en tredjedel større end de seneste 100 dages gennemsnit.

Amerikanske futures på de tre væsentlige indeks peger på beskedne fald på 0,2 pct.

De amerikanske bankaktier kan komme i fokus.

Den amerikanske banksektor går et godt år i møde. Det vurderer analytikerne hos britiske Barclays i et analysenotat torsdag, skriver Bloomberg News.

Barclays ser fornuftige muligheder i bankaktierne i 2013, og bankens analytikere løfter sit syn på sektoren som helhed og opfordrer kunderne til at fylde bankaktier på porteføljen. Særligt Bank of America, Goldman Sachs og Morgan Stanley får rosende ord med på vejen fra den britiske bank. Anbefalingen af alle tre aktier løftes til "outperform." De tre aktier ligger henholdsvis 0,2 pct. højere og 0,1 pct. og 0,6 pct. lavere i formarkedet.

Også Sterne Agee & Leach løfter sit syn på flere af bankerne. Her høster JPMorgan, Citigroup og Popular Incorporated de største roser. Alle tre aktier opgraderes til "køb" fra tidligere "neutral," beretter Bloomberg News. JP Morgan stiger 0,3 pct. i formarkedet og Citigroup stiger 0,1 pct.

De amerikanske banker har været igennem en lang, hård periode siden udbruddet af finanskrisen, der for alvor accelererede med krakket af Lehman Brothers i september 2008. Bankerne - og særligt de amerikanske af slagsen - har fået en stor del af skylden for krisen, men nu kan der altså være lysere tider på vej igen, tyder dagens meldinger på.

I den anden ende får Biogen få stryg. Det amerikanske medicinalselskab dropper den videre udvikling af dexpramipexole til behandling af den sjældne sygdom amyotrofisk lateral sklerose (ALS). Det sker efter skuffende toplinjeresultater fra et fase 3-forsøg, der hverken nåde de primære endemål for funktionsevne og overlevelse eller de vigtigste sekundære endemål.

Aktien steg onsdag 2,5 pct., men ligger i formarkedet nede med 6 pct. i 141 dollar.