Udsigt til rekord-regnskaber

Regnskabsbølgen kommer rullende hen over Danmark de næste måneder. Endnu et rekordår er i sigte for danske virksomheder.

2006 tegner lyst for de danske virksomheder, og 2007 kan blive endnu bedre.

" Optimismen er høj og konjunkturudsigterne for nordisk, og europæisk økonomi tegner lovende for 2007. Vi vil derfor ikke blive overrasket, hvis flere virksomheder i 2007 vil kunne overgå den flotte indtjeningsudvikling, som de har oplevet i 2006." forudser Sydbank i sit nyeste aktietema.

Sydbank forventer, at de kommende regnskaber bliver fremlagt med et stort smil på læben af de danske erhvervsledere. Den gode stemning på aktiemarkedet har været holdt oppe af et usædvanligt højt antal opjusteringer af den forventede indtjening for 2006.

Flere selskaber har opjusteret deres resultat mere end én gang for regnskabsåret, og FLSmidth, Rockwool og NKT Holding ligger helt i top med hver tre opjusteringer. De lovende regnskabstoner vil uden tvivl få de krævende aktionærer til at fokusere på de forventninger til fremtiden virksomhederne præsenterer. Sydbank vurderer, at 2007 bliver endnu et godt år for erhvervslivet.

" Vi ser meget gode muligheder i Danske Bank, Novo Nordisk, DSV, Solar, Rockwool, FLSmidth & Co samt SimCorp kan overraske investorerne positivt i løbet af 2007," hedder det i notatet.

Samtidig ser banken med spænding frem til at høre, hvilke planer de veldrevne danske selskaber har for den ekstra kapital, som den gode indtjening har skabt.