Udsigt til nervøs aktietirsdag uden grund til panik

De kinesiske og japanske aktier er igen endt i minus tirsdag morgen. Dog er der ingen grund til at forvente endnu en nedtur på det danske og europæiske aktiemarked - eksperter spår i stedet rolig dansk åbning og afkobling af det kinesiske marked.

Foto: KIMIMASA MAYAMA.
Læs mere
Fold sammen

Det er dagen derpå. Dagen efter det så ud til at gå helt galt, og så alligevel ikke endte helt så skidt. Og det er også den stemning, vi må forvente på det danske aktiemarked i dag, mener Per Hansen fra Nordnet.

»Hele markedet skal ligesom tales til ro i dag. Vi er gået fra et døgn med fuld panik og ondt i maven til 'puha, det skal nok gå'. Det er ikke noget der vil ske lige med det samme - når man har været forpustet, tager det tid at få vejret igen, men jeg tror på en rolig dansk åbning, og det skulle ikke undrer mig, hvis vi slutter dagen i plus,« siger Per Hansen tirsdag morgen.

Det er især bevægelserne på det amerikanske aktiemarked i går eftermiddags, der får Per Hansen til at tro på at markedet i dag vil falde mere til ro. Fra at det så ud til at gå helt galt med kursfald på ni procent på Nasdaq indekset, viste det sig, at nedturen trods alt ikke blev katastrofal. Slutresultatet blev et fald på cirka fire procent i alle de tre toneangivende amerikanske aktieindeks.

Det hele blev udløst af bekymringer omkring den kinesiske økonomis sundhedstilstand, og Per Hansen tror også, at vi fra i dag vil se en langsom afkobling og isolering af det kinesiske aktiemarked.

»Investorerne i Europa og USA vil de kommende dage ikke lige så slavisk følge udviklingen i Kina. Nye kinesiske fald vil nok gøre indtryk, men næppe få investorerne til at panikke, som der en overgang var udsigt til mandag,« siger Per Hansen.