Udsigt til moderate fald på aktiemarkedet

De europæiske markeder ligger til at åbne med fald på 0,5 pct., og den tendens ventes at forplante sig til København, hvor C20-indekset onsdag lukkede med en fremgang på 1,3 pct. til 294,56.

Læs mere
Fold sammen
A.P. Møller - Mærsk er i søgelyset efter udtalelser fra Maersk Line-chef Kolding til FT Deutschland, mens Vestas-konkurrenten GE Wind har landet en gigantordre.

- Vi venter at se moderate fald torsdag morgen. Aktiemarkederne reagerede onsdag positivt på amerikansk ISM-erhvervstillid, men efter onsdagens europæiske lukketid gik luften af ballonen, og det skal indregnes i torsdagens kurser, udtaler chefrådgiver Michael Borre fra Nordea.

A.P. Møller - Mærsk lukkede onsdag 1,0 pct. højere i kurs 32.100. Maersk Line venter en bølge af fusioner i containerfragtbranchen. Det siger skibsreder Eivind Kolding til avisen Financial Times Deutschland. Og Maersk Line kunne i de næste år spille en aktiv rolle i den proces.

- Jeg håber, at Maersk i de næste år vil spille en aktiv rolle i konsolideringen af containerbranchen, siger han, men slår fast, at temaet p.t. ikke står på dagsordenen på Esplanaden. Kolding pointerer, at Maerks Line ikke vil forsøge at vinde markedsandele, da det vil øge presset på priserne. Kolding kalder situationen for den værste i årtier. Der er i øjeblikket 500 containerskibe lagt til dok, men Kolding venter, at det tal vil nå et højdepunkt i 1. kvartal 2010.

Vestas: Vindmølleaktien kan blive ramt, efter at General Electrics vinddivision GE Wind har landet en svensk gigantordre på 57 vindmøller fra Arise Windpower. Det sker, efter at Vestas tidligere har leveret 5 møller til Arise Windpower. Arise har enorme projekter i støbeskeen, og nu står GE Wind som en klar konkurrent til Arise's gigantprojekter. Vestas lukkede onsdag 0,7 pct. højere i kurs 383,0.

NKT: Den britiske konkurrent til NKT Flexibles, Wellstream, skriver i en markedsopdatering, at selskabet har oplevet "en stærk operationel udvikling". Ordrebogen er på mere end 220 mio. pund, og udviklingen er generelt som ventet. NKT endte onsdag 2,5 pct. højere i kurs 183,3.

RB-Børsen