Udsigt til moderate aktiestigninger

Det er fortsat regnskabssæsonen, som driver de globale finansmarkeder, og investorerne afventer nyt fra denne kant.

Foto: Dai Kurokawa.
Læs mere
Fold sammen
C20-indekset lukkede tirsdag 1,8 pct. højere i 301,05. Novo Nordisk vil være opmærksom på onsdagens tal fra konkurrenten Eli Lilly, mens Eli Lilly's samarbejdspartner Amylin har fremlagt sit regnskab.

"Vi venter små stigninger i omegnen af 0,25 pct., og at markedet fortsat har positivt momentum efter de seneste regnskaber. Det er regnskabssæsonen, som driver markedet, og vi afventer nu regnskabet fra den amerikanske Novo-konkurrent Eli Lilly, mens den amerikanske storbank Morgan Stanley også vil tiltrække opmærksomhed med sit regnskab inden åbningstid. Morgan Stanleys regnskab kan blive afgørende for markedets retning," vurderer aktiehandler Tina Ammitzbøll fra Jyske bank over for RB-Børsen.

Novo Nordisk: Eli Lilly's samarbejdspartner Amylin har fremlagt regnskab efter tirsdagens lukketid, og her viste det sig, at Amylin har fået færre indtægter fra Byetta på 175,1 mio. dollar i kvartalet, hvilket dog er bedre end de ventede 166 mio. dollar. Amylin's samlede omsætning faldt 6 pct. til 209,4 mio. dollar i kvartalet, mens tabet blev reduceret til 62,4 mio. dollar fra minus 66,6 mio. dollar, hvilket skyldes omkostningsreduktioner. Amylin faldt knap 5 pct. i efter-markedet. Novo Nordisk lukkede tirsdag 0,7 pct. højere i kurs 298.

Lundbeck: Medicinalkoncernen har indgået en aftale med det franske medicinalselskab BioAlliance Pharma om fælles markedsføring i Frankrig af antidepressionsmidlet Seroplex. Det oplyser det franske selskab i en meddelelse tirsdag aften. Lundbeck endte tirsdag 0,2 pct. højere i kurs 105,5.

Vestas: USA er udset til hovedrollen som redningsplanke for Vestas i et turbulent 2009-marked. I USA ser vindmøllebranchen dog sort på fremtiden. En ny energipakke er tandløs, lyder kritikken. Det skriver Jyllands-Posten onsdag. Vestas lukkede 0,5 pct. lavere i kurs 386.

Nordea: I kølvandet på regnskabet fra Nordea skriver Børsen, at det er med skepsis, at bankanalytikere og konkurrenter tager imod tallene. De undrer sig over, at Nordea ikke skulle nedskrive mere på sine udlån. Tirsdagens positive regnskab fra Nordea blev kvitteret med en 1,4 pct.'s stigning til kurs 44,3.

I banksektoren afventes eftermiddagens regnskab fra amerikanske Morgan Stanley. Tidligere har amerikanske Goldman Sachs og Citigroup været med til at øge forventningerne til bankregnskaberne med deres overraskende positive regnskaber.

SAS: Fyrede danske medarbejdere og en udflytning af job fra Københavns Lufthavn til Stockholm. Det er det dystre scenarie for kriseramte SAS. Det frygter i hvert fald det danske personale i det skandinaviske luftfartsselskab, efter at forhandlinger om en spareplan er brudt sammen. Nu sender en samlet gruppe af fagorganisationer et nødråb til politikerne på Christiansborg. RB-Børsen