Udsigt til fremgang med fokus på Vestas

Efter tirsdagens nedtur med et C20-fald på 1,2 pct. til 471,09 ser det ud til, at investorerne onsdag går plusser i møde.

Vestas - fabrikken, hvor møllehattene ligger og former landskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sigrid Nygaard
Primusmotor bag tirsdagens C20-fald var A.P. Møller - Mærsk, mens Novo Nordisk svømmede mod strømmen.

- Vi venter en positiv åbning efter tirsdagens nedtur, hvor fokus er på Vestas og finansaktierne. Tirsdagens uro på det danske marked var understøttet af problemerne med islandske FL Group, udtaler aktiehandelschef Jørn Jakobsen fra Sydbank.

- Det er ventet, at den amerikanske energipakke med PTC (vindmøllestøtteordningen, red.) kommer til afstemning onsdag eller torsdag, og det øger fokus på Vestas, bemærker Jørn Jakobsen.

Mærsk i stor reorganisering

A.P. Møller-Mærsk: Containerrederigiganten er gået i gang med en stor reorganisering af Maersk Line. Det skriver Financial Times. Fire ud af syv chefer fjernes fra ledelsen.

A.P. Møller - Mærsks B-aktie lukkede onsdag 4,1 pct. lavere i kurs 58.700, efter at Dresdner Kleinwort nedjusterede kursmålet med 7000 kr. til 55.000. Novo Nordisk fortsatte opturen og lukkede 2,5 pct. højere i kurs 344,5. Dermed lukkede Novo Nordisk-aktien i rekordkurs, efter der er korrigeret for mandagens aktiesplit på 2:1.

- Om det var den generelle årsag til den pæne stigning er uvist. Selskabet afholdt fredag en solid analytikerdag, hvor selskabets produktportefølje blev gennemgået. Der var ingen væsentlige nyheder på analytikerdagen, men markedet blev endnu engang bekræftet i, at Novo Nordisk står med en stærk produktportefølje i takt med, at en voksende del af verdens befolkningen rammes af diabetes, skrev Nordea. Standard & Poor's Equity Research anbefaler "køb" af Novo Nordisk-aktien.

Pres på Unibrews storaktionær

FLSmidth: Selskabet, som lukkede 5,0 pct. lavere i kurs 482,5, får hårdere konkurrence fra Kina. Sinova sender et datterselskab på børsen i Hongkong og henter op imod 2,5 mia. kr.

Royal Unibrew: Bryggeriet har oplevet et massivt kurspres siden sommeren, idet bryggeriets indtjening er ramt af øgede råvareomkostninger samt et svagt sommersalg. Uroen omkring Unibrew er øget grundet selskabets storaktionær FL Group, som tirsdag aften meddelte, at selskabet lukker sit københavnske lokalkontor. Royal Unibrew tabte tirsdag 5,0 pct. til kurs 570.

D/S Norden: Tørlastrederiet tirsdag lukkede 4,8 pct. lavere i kurs 520. Fragtraterne for tørlast vil sætte rekord i 2008, før de igen falder, når antallet af nybyggede skibe vil øge kapaciteten. Det skriver Bloomberg News.

- Man kan ikke trodse tyngdekraften i al evighed, siger formanden for Baltic Exchange Michael Drayton.

- Vi ved, at en gang i 2008, selv med den nuværende efterspørgsel, vil vi se de to grafer krydse hinanden (udbud af kapacitet og efterspørgsel, Red.), slår han fast. Topotarget: Biotekselskabet vil sikre, at det får mulighed for selv at sælge kræftmidlet Belinostat i USA og dermed får en større del af kagen. Og hvis partneren Curagen ikke vil lege med, kan konsekvensen blive et købstilbud. Topotarget lukkede tirsdag 2,9 pct. lavere i kurs 20,1. Det skriver Dagbladet Børsen onsdag morgen.

RB-Børsen