Udsigt til fine plusser på aktiemarkedet

Der er udsigt til en positiv europæisk stemning, og det ventes at afføde fine C20-plusser efter at det danske indeks tirsdag lukkede 1,4 pct. lavere i 266,6.

Læs mere
Fold sammen
DSV vil være i søgelyset efter opkøbet af en aktiepost i DFDS, mens SAS-fusionsrygter er blusset op efter avisskriverier.

- Vi venter en positiv åbning med et C20-plus i omegnen af 0,5-1,0 pct. Det er en overraskende melding med DSV-opkøbet, og det kan presse DSV-aktien. SAS-fusionsspekulationerne er blusset op igen efter skriverierne, men det er positivt, også det at der er nogen som er interesseret i SAS, siger chefrådgiver Claus Paaske Larsen fra Nordea til RB-Børsen.

DSV: Transport- og logistikkoncernen har købt sig til en aktiepost i rederiet DFDS ved en aftale med JL-Fondet. DSV bliver medejer af JL's aktiepost på 56 pct. af aktierne i rederiet. Det fælles ejerskab af aktieposten i DFDS vil ligge i et nystiftet selskab, Vesterhavet-DSV Holding, der vil være ejet af JL-Fondet med 55 pct. og af DSV med 45 pct. Prisen er 5,5 DSV aktier pr. DFDS aktie, og med betalingen via aktier får DSV også en ny storaktionær. Storaktionærerne i DFDS vil understøtte DFDS' muligheder for at deltage i den fortsatte branchekonsolidering. DSV lukkede 4,8 pct. lavere i kurs 60.

DSV's køb af en andel af DFDS er overraskende for analytiker i Sydbank Jacob Pedersen. Umiddelbart er det ikke positivt for aktiekursen på DSV, da de eksisterende aktionærer udvandes. Analytikeren venter et fald i DSV-aktien fra morgenstunden på omkring 5 pct.

SAS: Nye opkøbsspekulationer vil præge flyselskabets aktier, efter at flere aviser herunder Wall Street Journal onsdag skriver, at Air France KLM er interesseret i at fusionere med SAS. SAS-aktien lukkede tirsdag 2,8 pct. højere i kurs 33,3. SAS har solgt sit mindre spanske flyselskab Aerolineas de Baleares, som har 180 medarbejdere.

Danisco: Europas største sukkerproducent, Sudzucker, har aflagt regnskab for tredje kvartal, og her blev selskabets prognoser for 2008/09 gentaget. Danisco afventer de europæiske konkurrencemyndigheders godkendelse af salget af Danisco Sugar til tyske Nordzucker, og tirsdag blev de tyske konkurrencemyndigheders afgørelse udsat til den 20. februar fra den 26. januar. Danisco endte 2,0 pct. lavere i kurs 210.

A.P. Møller - Mærsk: Rederiet er ramt af skriverier i dagbladet Børsen, som citerer Carnegie for, at halvdelen af overskuddet hos A.P. Møller - Mærsk vil forsvinde i 2009. Det svarer til godt 10 mia. kr. A.P. Møller - Mærsk lukkede tirsdag 2,0 pct. lavere i krus 29.400.

Carlsberg: Det britiske bryggerimarked er i fokus, efter at Punch Tavern er kommet med markedsopdatering for første kvartal. Pubkæden pointerer, at det britiske forbrug skrumper, da forretningsmiljøet er forværret, dog har Punch Tavern set tegn på forbedringer i juleperioden. Punch Tavern lukkede tirsdag 12,2 pct. lavere. Carlsberg lukkede tirsdag 5,0 pct. lavere i kurs 193,5.

Genmab: Biotekaktien lukkede tirsdag 10,2 pct. højere i kurs 242,5 efter opkøbsspekulationer med den britiske gigant Glaxosmithkline i køberrollen. Genmab vil onsdag kl. 23.00 være aktuel med sin virksomhedspræsentation på JP Morgans årlige medicinalkonference i Chicago.

RB-Børsen