Udsigt til dag med aktietomgang

Efter onsdag aftens vigende udvikling på de amerikanske aktiemarkeder kan investorerne torsdag morgen se frem mod en mat åbning på de europæiske fondsbørser. Det danske C20-indeks lukkede onsdag 0,3 pct. lavere i 508,23.

SAS-aktien vil tiltrække ekstra opmærksomhed efter den massive fremgang onsdag på 4,9 pct. til kurs 96. SAS meddelte onsdag, at selskabet forventer en kompensation på mindst en halv mia. skr. af den canadiske flyproducent Bombardier, der er producenten af de havarerede fly i september.

"Onsdagens solide kursfremgang i SAS kommer i kølvandet af meldingen om kompensation, men det skal også ses som et lettelsens suk, idet problemerne begynder at fortone sig," udtalte senioranalytiker Jacob Pedersen til RB-Børsen.

DSV-aktien har siden i mandags kun kendt en vej og det er op. Mandag fik DSV-aktien gode ord med på vejen fra finanshuset Dresdner Kleinwort, som indledte sin dækning med en købsanbefaling og et kursmål på 150 kr. Onsdag lukkede DSV-aktien 1,4 pct. højere i kurs 130. Investorerne have fokus på DSV.

Lundbeck endte onsdagen 4,2 pct. lavere i kurs 148 efter tirsdagens markante kursstigning på 8 pct. Lundbeck præsenterede tirsdag gode fase II testresultater for depressionsmidlet Lu AA21004.

Investorernes spekulationer om en opsplitning NKT fik ekstra gødning grundet en artikel i Dagbladet Børsen, idet NKT topchef Thomas Hofman-Bang vurderede, at en storfusion mellem NKT-datteren Nilfisk-Advance og en konkurrent kan føre til en udskilning og notering af Nilfisk-Advance.

Vestas, som onsdag lukkede 0,5 pct. højere i kurs 415,5, fik gode ord med på vejen fra ABN Amro. Det hollandske finanshus har en købsanbefaling på aktierne fra vindmølleproducenten. Vestas-aktien fik hævet kursmålet markant til 480 fra 400. Jyllands-Posten satte også fokus på Vestas, hvilket dog ikke kaster glans over selskabet. Imens Vestas er ved at drosle ned i Australien og New Zealand har den tyske konkurrent Siemens netop hentet en rekordstor ordre i New Zealand på 140 megawatt (MW) fordelt på 62 møller.

RB-Børsen