Udenlandske investorer har solgt ud af danske statsobligationer

Udenlandske investorer har i stor stil solgt ud af danske statsobligationer i slutningen af 2015. I alt har udenlandske investorer i november solgt statsobligationer for 64 mia. kr. Det fremgår af Danmarks Nationalbanks hjemmeside.

Udenlandske investorer har i stor stil solgt ud af danske statsobligationer i slutningen af 2015. I alt har udenlandske investorer i november solgt statsobligationer for 64 mia. kr. Det fremgår af Danmarks Nationalbanks hjemmeside. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

- De senere år har de reduceret deres beholdning af statsobligationer i forbindelse med udløbene i november. Bevægelserne har dog været forholdsvis store i november i år, skriver Nationalbanken på sin hjemmeside.

- Det store salg af statsobligationer skyldes, at cirka 90 pct. af obligationsserien var ejet af udenlandske investorer, oplyser Nationalbanken endvidere.

Med salget i november faldt udlandets nominelle beholdning af statsobligationer til 212 mia. kr., svarende til en udenlandsk ejerandel på 34 pct.

Samtidig har udenlandske investorer i november købt skatkammerbeviser for 12 mia. kr.

De udenlandske investorers efterspørgsel efter skatkammerbeviser kan ifølge Nationalbanken være påvirket af, at det såkaldte FX-swap-rentespænd mellem kronen og dollar er faldet. Og det har tilsyneladende gjort det attraktivt at investere i korte danske statspapirer.

Efter auktionerne i oktober og november er udlandets beholdning og ejerandel af skatkammerbeviser imidlertid tilbage på samme niveau som ved begyndelsen af året. Den 15. november udløb en statsobligationen med et 4 pct. stående lån på nominelt 62 mia. kr.