Udenlandske hedgefonde i milliardsats på dansk aktiedyk

ARKIVFOTO. NKT Holdings bestyrelsesformand Jens Due Olsen. (Foto: Søren Bidstrup/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Danske virksomheder er under angreb fra hedgefonde, der spekulerer i shortselling. Investorer fra primært London og New York har satset 25 mia. kr. på kursfald i danske aktier mod 5 mia. kr. for tre år siden. Ifølge tal fra Finanstilsynet svarer det til 1 pct. af det samlede danske aktiemarked.

Det skriver Børsen.

i kabelvirksomheden NKT er mere end hver tiende aktie shortet, hvilket gør, at aktiens udsving kan blive langt større, end hvad selskabet synes rimeligt. Men NKTs bestyrelsesformand, Jens Due Olsen, mener ikke, at man kan tage hensyn til kortsigtede interesser.

»Hvis der er nogen, der vil have, at vi driver værdi på kort sigt, så må de finde nogle andre til at passe arbejdet. Vi har ordretørke i øjeblikket, og det er også det, som helt eller delvist afspejler sig i aktiekursen, men vi har fine forventninger til, at det marked vender,« siger Jens Due Olsen til Børsen.

NKT er sammen med selskaber som Bavarian Nordic og Pandora de mest shortsolgte danske aktier. Hos Bavarian Nordic er cirka 14 pct. af aktiekapitalen shortsolgt, mens omkring 10 pct. af Pandoras aktiekapital er shortet. De to selskabers formænd har dog ikke ønsket at udtale sig om situationen.

/ritzau/FINANS