Udbytte-aktier er det nye sort

En volatil start på året har fået investorerne til at droppe teknologiaktier og i stedet kigge langt efter grå og kedelige udbytteaktier, der pludselig er blevet det nye sort.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Wall Street Journal.

2016 har indtil videre budt på et fald i S&P 500-indekset på 4,3 pct. Til sammenligning er S&P High Yield Dividend Aristocrats Index, der kun inkluderer selskaber, der konsistent har øget udbyttebetalingen hvert år i minimum 20 år, steget 1,91 pct. år til dato. Dow Jones U. S. Dividend 100-indekset, der ligeledes samler aktier med høj udbyttebetaling, klarer sig også bedre end markedet med et fald på 0,8 pct. i år.

Der er flere årsager til, at udbyttearistokraterne pludseligt er blevet efterspurgte. For det første vurderer investorerne, at opfølgende rentehævninger fra Federal Reserve ser ud til at være mere og mere usandsynlige, og for det andet er renterne eksempelvis i Japan og Europa sendt i minus.- Hvilken bedre værdiforstærker for udbyttebetalerne end truslen om, at fastforrentede værdipapirer betaler negativt afkast?, spørger James Paulsen, investeringsdirektør hos Wells Capital Management, retorisk over for Wall Street Journal.

I tillæg til det negative afkast på obligationer er investorerne nervøse for virksomhedsobligationer med høj risiko, der for første gang siden finanskrisen led et tab i 2015.

Der er dog også tegn på, mange af de klassiske "blue-chip" udbytteselskaber, er for højt værdisat, samt at selskaberne er under øget pres for at fastholde den høje udbyttebetaling i en tid med svære økonomiske forhold. Det har blandt andet gjort sig gældende for olieselskaberne, der i nogle tilfælde er blevet tvunget til at låne for at fastholde udbytteproducenten, og dermed bringe kreditvurderingen i fare.

/ritzau/FINANS