Uændret indledning på aktiedagen

Det danske aktiemarked har indledt tirsdagen omkring mandagens slutniveau.

Fokus er endnu engang rettet mod den danske regnskabssæson, herunder William Demant, G4S og Torm, der alle fremlagde periodemeddelelse eller kvartalsregnskab før åbningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

Fokus er endnu engang rettet mod den danske regnskabssæson, herunder William Demant, G4S og Torm, der alle fremlagde periodemeddelelse eller kvartalsregnskab før åbningen.

Det danske C20 Cap-indeks ligger efter børsåbning med en marginal stigning på 0,03 pct. til 650,99. Til sammenligning lukkede det mandag med et marginalt fald på 0,1 pct. i indeks 650,78.

Blandt de danske selskaber er der fokus på høreapparatproducenten William Demant (WDH), der tirsdag inden børsåbning præsenterede periodemeddelelse for årets første ni måneder.

WDH gentog sine forventninger til hele 2013. Dermed venter selskabet fortsat, at den organiske vækst i engrossalget af høreapparater målt i lokale valutaer vil overstige markedsvæksten med 3-5 pct.point, mens detailforretningen ventes at levere en organisk vækst på niveau med det underliggende marked.

For William Demants kerneforretning - engrossalg af høreapparater - bemærker selskabet, at tredje kvartal har udviklet sig bedre end markedet generelt målt på organisk vækst, og at der således er vundet markedsandele i årets første tre kvartaler. Til gengæld vurderer William Demant, at den gennemsnitlige salgspris er faldet i tredje kvartal.

- Den gennemsnitlige salgspris på det globale høreapparatmarked vurderes i tredje kvartal at være faldet, ikke mindst fordi den betydelige stigning i NHS' efterspørgsel har trukket markedets gennemsnitspris nedad, skriver William Demant Holding i regnskabsmeddelelsen.

William Demant-aktien falder 1,8 pct. til 522 kr.

Det amerikanske finanshus JPMorgan har hævet sit kursmålet for Novozymes' aktie med 33 kr., så kursmålet nu lyder på 201 kr. Det fremgår af Bloomberg News tirsdag. Anbefalingen er fortsat "neutral".

Novozymes stiger 0,7 pct. til 216 kr.

Vestas skal levere vindmøller til den amerikanske it-gigant Microsoft, der vil øge sin andel af vedvarende energi og derfor har investeret i strøm fra en 110 MW stor vindmøllefarm i staten Texas i USA. Nyheden blev offentliggjort mandag eftermiddag dansk tid og er formentlig, hvad Vestas refererede til i en meddelelse kl. 17 mandag om "information i markedet om et projekt i USA".

Vestas skal levere 55 vindmøller til projektet, der går under navnet Keechi Wind og bygges af udvikleren RES Americas. Når projektet er færdigt - cirka et år efter byggestart i begyndelsen af 2014 - vil Microsoft købe strømmen fra projektet over de næste 20 år, skriver det amerikanske it-selskab på en af sine blogs.

Vestas stiger 1 pct. til 148,4 kr.

Uden for C20 er den dansk-britiske sikkerhedskoncern G4S kommet med kvartalsopdatering. Koncernen kom ud af de første ni måneder af 2013 med en organisk vækst på 4,8 pct.

Som vanligt var det særligt de nye markeder, der trak læsset opad med en vækst på 14 pct., mens de etablerede markeder viste en stort set flad organisk vækst. Selskabet tilføjer, at trends i første halvdel af 2013 i det store hele er fortsat fra 30. juni og frem til nu. Omsætningen opgjort i konstante valutakurser voksede med 6,4 pct. i forhold til samme periode sidste år, og driftsresultatet (PBITA) var på linje med samme periode sidste år, meddeler G4S.

G4S har desuden løfte sløret for de første konturer af selskabets strategiplan.

- Vi vil skærpe vores strategiske fokus og styrke vores investeringer i kundeservice, organisk vækst, teknologi og innovation. Vi vil dele de bedste metoder på tværs af gruppen, og der vil være et klart fokus på kapitaldisciplin, omkostningsledelse og pengestrømshåndtering for at sikre, at vi leverer holdbar, profitabel vækst, udtaler administrerende direktør Ashley Almanza i en gentagelse af en kommentar fra juli.

G4S falder 1,7 pct. til 22 kr.

Torm sænkede i sit regnskab for tredje kvartal den øvre ende af forventningerne og venter nu et driftsresultat, EBITDA, på 90-100 mio. dollar og et underskud før skat på 110-120 mio. dollar.

Tidligere ventede rederiet et EBITDA-resultat på 90-110 mio. dollar og et underskud på 100-120 mio. dollar før skat.Torm-aktien steg mandag 4,3 pct. til 1,981 kr.

Aktien hos Torm falder 16,5 pct. til 1,7 kr.

Derudover kommer der i løbet af tirsdagen regnskaber fra Københavns Lufthavne, Mols-Linien, Columbus samt Svendborg Sparekasse.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk