Uændret børsåbning med risiko for mindre fald

Det peger i retning af, at det danske aktiemarked fredag fra åbningen vil få svært ved at fortsætte sit opadgående kursridt, der gjorde sig gældende torsdag.

Læs mere
Fold sammen

De europæiske aktiefutures peger på stort set uændret åbning - måske med tendens til mindre fald.

Torsdag lukkede det danske eliteindeks - C20 Cap - 1,1 pct. højere i indeks 664,80, hvilket betød, at indekset for 43'ende gang i år satte rekord. Blandt de europæiske futures fredag morgen falder det paneuropæiske Stoxx 600-indeks med små 0,07 pct., mens de andre toneangivende aktieindeks i Europa også viser marginalt faldende futures.

Efter en stribe japanske nøgletal, der viste en blandet udvikling, faldt det japanske Nikkei-indeks 0,4 pct. Kursfaldet skyldes ifølge Sydbank den række af japanske nøgletal, som overordnet set ikke har vist sig at være lige så gode, som det ellers var ventet.

- PMI-indekset steg i november, men til gengæld var industriproduktionstallene svagere end ventet. Kerneinflationen, det vil sige inflationen uden fødevarer, der er det mål, som Bank of Japan holder øje med, steg med 0,9 pct. på årsbasis, og det var helt som forventet, skriver Sydbank i en morgenmeddelelse og forventer i forlængelse, at at de europæiske aktiemarkeder vil åbne stort set uændret op - måske med en lille pil nedad.

På selskabsfronten vil der fredag være fokus på blandt andre høreapparatproducenten GN Store Nord, der har fået hævet sit kursmål af analytikerne hos franske Société Générale. Det fremgår af data fra Bloomberg News. Finanshuset har hævet sit kursmål på GN til 175 kr. fra tidligere 160 kr., mens anbefalingen fastholdes på "køb".

GN Store Nord lukkede torsdag i 131,6 kr. efter et fald på 0,08 pct.

Australske Macquarie har løftet kursmålet for A.P. Møller - Mærsks B-aktie til 65.000 kr. fra tidligere 57.000 kr., og dermed blander det sig med de mest optimistiske analytikere. Anbefalingen er stadig "outperform". Det fremgår af Bloomberg News.

Kursmålet, der indikerer et potentiale på 14 pct. i forhold til den aktuelle aktiekurs på 55.200 kr., matcher kursmålet fra SEB Enskilda, SpareBank1, Danske Bank, Handelsbanken og RS Platou Markets.

Torsdag lukkede A. P. Møller - Mærsks B-aktie i 55.200 kr. efter at være dykket 0,5 pct.

Novo Nordisk er på vej til at indlede et midtfase-studie med en tabletversion af en GLP-1-analog, skriver nyhedsbureauet Reuters med henvisning til udtalelser fra det danske medicinalselskabs forskningschef, Mads Krogsgaard Thomsen. Fase II-studiet, der skal omfatte op mod 600 patienter, kan ifølge forskningsdirektøren skydes i gang allerede i næste uge.

- Det er en milepæl, fordi det her ikke er trinvis innovation, men snarere "forstyrrende" innovation, siger Mads Krogsgaard Thomsen til nyhedsbureauet Reuters.

Novo Nordisk steg torsdag 3 pct. og lukkede i 976,5 kr.

Blandt de regnskabsaktuelle selskaber vil blandt andre Danske Andelskassers Bank fredag kommer med resultater for tredje kvartal. Banken venter i 2013 en basisindtjening i intervallet 160-190 mio. kr.

Aktien i Danske Andelskassers Bank lukkede fredag i 6,75 kr. efter en stigning på 3,9 pct.

Scandinavian Brake Systems, der ligeledes kommer med regnskab for tredje kvartal, forventer i 2013 en koncernomsætning på 980 til 1020 mio. kr. og et EBITDA-resultat på 70-80 mio. kr.

Efter en stigning på 5 pct. lukkede Scandinavian Brake Systems-aktien torsdag i 31 kr.

Derudover følger der fredag regnskaber fra Tivoli, Comendo og Nordicom - alle med udgangspunkt i de enkelte selskabers tredje kvartal.

/ritzau/FINANS