Tysk storbank på vej mod forlig til 1 mia. dollar

Tyske Commerzbank forsøger i øjeblikket at nå frem til et forlig med de amerikanske myndigheder i en sag om brud på økonomiske sanktioner mod Iran og manglende kontrol med hvidvask af penge.

Foto: DANIEL ROLAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forliget ventes at lande på omkring 1 mia. dollar, svarende til 6 mia. kr. Det skriver Financial Times.

Forliget er ifølge interne kilder i den afgørende fase og kan blive annonceret ved udgangen af 2014. Forliget vil sandsynligvis inkludere en udskudt retsforfølgelse, hvor Commerzbank ikke vil blive retsforfulgt, hvis banken ikke bryder reglerne igen inden for en given tidsramme.

Forliget vil lukke to sager for Commerzbank. Banken har længe været under efterforskning for at have lavet forretninger med Iran, Sudan, Nordkorea og andre lande på USA's sorte liste, og dertil kommer en efterforskning af dårlig kontrol med hvidvask af penge.

De amerikanske myndigheder ønsker desuden disciplinære sanktioner mod de ansatte, der har haft forbindelser til handlerne, men hvorvidt det vil indgå i forliget er endnu uklart.

Sagen kommer i kølvandet på et forlig med franske BNP Paribas, der sidste år erklærede sig skyldig i en lignende sag og endte med en bøde på 8,9 mia. dollar, svarende til knap 53 mia. kr.