Tyrkiske lira har bedste måned i fire år

Den tyrkiske lira er på vej til at afslutte sin bedste måned siden januar 2012 med en styrkelse i løbet af oktober på 3,9 pct. over for dollar. Liraens styrkelse sker forud for søndagens parlamentsvalg i Tyrkiet.

Foto: Kasper Palsnov. Den tyrkiske lira er fredag styrket 0,8 pct. mod dollaren.
Læs mere
Fold sammen

Fredag eftermiddag koster dollar 2,9127 lira. I slutningen af september kostede én dollar til sammenligning 3,0346 lira.

- Liraen har draget fordele af en bred fremgang i emerging market-valutaer men også af det faktum, at markedet ser ud til at have forliget sig med idéen om, at en koalitionsregering er godt for Tyrkiet, hvilket ikke var tilfældet før. Fra markedets perspektiv medfører det kommende valg måske mindre satsninger end tidligere antaget, vurderer økonom Philippe Dauba-Pantanacce ifølge Bloomberg News.

Den tyrkiske lira er fredag styrket 0,8 pct. mod dollaren. Selv om søndagens valg i Tyrkiet sandsynligvis ender ud med en koalitionsregering, så er processen stadig fyldt med risici. Det vurderer finanshuset Morgan Stanley i et notat ifølge Bloomberg News.

- Det bliver sandsynligvis en rodet og meget larmende proces. Vi tror, at liraen vil falde igen og svækkes til over 3,1 over for dollaren, siger økonom Ercan Erguzel fra Morgan Stanleys afdeling i Istanbul ifølge Bloomberg News.