Tyrkiske lira falder yderligere efter japanske investorer sælger ud

Foto: FEHIM DEMIR

Den tyrkiske møntfod, lira, fortsætter sin tur ned, efter at japanske privatinvestorer er begyndt at sælge ud af deres beholdninger.

Det skriver Bloomberg News.

Nyhedsbureauet skriver, at de japanske investorer har et rygte om at lave dristige investeringer i eksempelvis tyrkiske obligationer, der giver afkast på 14 pct., mens investorerne ikke bekymrer sig høj inflation eller underskud på betalingsbalancen.

- Høje renter er ofte vigtigere for japanske privatinvestorer end de egentlige fundamentale økonomiske detaljer, selv om investorerne dog ikke ignorerer dem helt, siger Koji Fukaya, der er administrerende direktør i FPG Securities, til Bloomberg News.

- De høje renter vil stadig være populære for de private investorer, da de nærmest ikke får noget afkast derhjemme. Når røgen har lagt sig i Tyrkiet, kan det endda være, at de vender tilbage til den tyrkiske lira, siger Koji Fukaya med henvisning til, at renten er på nulpunktet i Japan.

Salget er ifølge Bloomberg News startet, efter at den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, i sidste uge sagde, at han vil tage større ansvar for pengepolitikken, hvis han vinder præsidentvalget i juni.

Onsdag morgen koster en lira 23,0913 japanske yen mod 23,8445 yen tirsdag eftermiddag. En dollar koster onsdag morgen 4,7859 lira, mens den tirsdag eftermiddag kostede 4,6527 dollar.

/ritzau/FINANS