Twitter kvidrer fornøjet videre på børsen

Den amerikanske jobrapport, også kendt som kongen af nøgletal, overraskede positivt, og det har medvirket til et mindre plus på de amerikanske aktiemarkeder. Twitter-aktien fortsætter gårsdagens debutstigning i den tidlige handel.

Foto: Joerg Carstensen.
Læs mere
Fold sammen

Dow Jones-indekset stiger 0,1 pct. fra start, S&P 500 er i plus med 0,2 pct. og Nasdaq stiger 0,5 pct.

Investorerne har vendt og drejet fredagens jobrapport og torsdagens tal for BNP-væksten i tredje kvartal. Mens en snarlig nedtrapning af de kvantitative lempelser fra Federal Reserve vurderes som negativt for aktiemarkedet, har de to tal dog fejet alt tvivl om en opbremsning i genopretningen af den amerikanske økonomi af bordet, hvilket kan tolkes som positivt for markedet.

- For markederne viser det, at arbejdsmarkedet fortsat er i bedring, og det burde fremrykke folks estimater til, hvornår Federal Reserve vil reducere obligationsopkøbene. I sidste ende er det godt nyt for økonomien. På længere sigt er det godt nyt for aktiemarkedet, siger JPMorgan Funds globale chefstrateg til Bloomberg News.

Beskæftigelsen uden for landbruget voksede med 204.000 personer i oktober. Det var dermed markant bedre end ventet, da der blandt økonomerne var forudset en stigning på 120.000 personer ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News. Samlet steg arbejdsløsheden til 7,3 pct. fra 7,2 pct., hvilket var præcist som ventet.

- Selv om sandsynligheden for, at Fed påbegynder opbremsningen til december er steget, er det dog stadig usikkert, om de rent faktisk gør det. Meget vil komme til at afhænge af markedernes reaktioner, skriver Handelsbankens cheføkonom Jes Asmussen i en kommentar.

På selskabsfronten er det første almindelige dag på børsen for Twitter efter gårsdagens debut, der resulterede i en kursstigning på 70 pct. Aktien stiger videre og ligger 3,6 pct. højere i den tidlige handel.

Walt Disney-aktien falder desuden efter aflæggelse af koncernens regnskab efter børslukketid torsdag. Sportskanalen ESPN er ifølge Bloomberg News den synder i regnskabet, og her dykkede driftsoverskuddet med 95 mio. dollar til 1,3 mia. dollar. Aktien falder 0,2 pct.

/ritzau/FINANS