Twitter konsoliderede kurshop på død dag

Mandag var en relativt død dag på det amerikanske aktiemarked, hvor regnskabssæsonen er ved at ebbe ud.

Foto: Joerg Carstensen. Mandag var en relativt død dag på det amerikanske aktiemarked, hvor regnskabssæsonen er ved at ebbe ud.
Læs mere
Fold sammen

Samtidig var der ingen større nøgletal til at drive markedet frem. I fløjen kunne investorer, der købte ind i Twitter ved børsnoteringen torsdag, gnide sig i hænderne, da aktien konsoliderede sig i et niveau over 40 dollar per aktie.

Samlet var udsvingende dog begrænsede. Det tunge Dow Jones-indeks steg med 0,1 pct. til indeks 15.783,10, mens S&P 500 og Nasdaq steg 0,1 og 0,01 pct. Samlet i året er alle tre indeks steget mere end 20 pct. - Nasdaq tættere på 30 pct. Det får flere af de største medier til at spekulere i, om markedet nu skal flade ud.

- Nogen gange er det bare behageligt med en stille dag. Men folk vil holde øje de næste uger for at se, om centralbanken rent faktisk vil begynde at skære ned på stimulussen senere i år. Hvis selskaberne fortsætter fremgangen, tror jeg dog, at der vil være plads til kursstigninger, siger porteføljemanager John Carey til Bloomberg News.

Modsat vurderer Société Générale ifølge CNN Money, at der ikke er flere stigninger i vente i år.

En brik i puslespillet vil komme frem i lyset torsdag, når den kommende centralbankschef, Janet Yellen, skal snakke til kongressen forud for, at denne skal godkende hendes nominering til posten. Centralbanken støder for nuværende 85 mia. dollar i økonomien hver måned. Analytikerne venter, at det vil blive sat ned til marts, men det vil være op til den kommende chef.

Blandt selskaberne kan investorer i Twitter, der købte ind under torsdagens himmelflugt på 73 pct., glæde sig over, at aktien lukkede med en stigning.

Torsdag steg aktien fra noteringskursen på 26 dollar til 44,90 dollar. Fredag satte aktien sig dog med 7,2 pct. Mandag viste markedet så, at en kurs over 40 dollar ikke er et totalt luftkastel for selskabet, da aktien steg med 3 pct. til 42,90 dollar.

Det noget større og mere etablerede Amazon steg med 1,2 pct. til 354,38 dollar. Det efter den enorme onlinebutik indgik en aftale med UPS om søndagsleveringer, så amerikanske kunder nu kan få leveret deres købte gods på alle ugens dage. UPS faldt 0,3 pct.

Hos den mere klassiske detailforretning Best Buy kan investorerne sende en blomst til UBS, der sendte aktien op med 4,5 pct. til 44,33 dollar. Det gjorde banken ved at hæve sit anbefaling til "køb" fra tidligere "neutral" forud for regnskabet for tredje kvartal, der ankommer den 19. november.

Aktivistinvestoren og milliardæren Carl Icahn viste sig igen mandag som udbyttehungrende aktieejeres ven, da han pressede Transocean til at udbetale 1,1 mia. dollar i dividende. Det sendte aktien 3,6 pct. højere til 55,37 dollar.