Twitter brager ned på børsen efter regnskab

Twitter-aktien falder tungt torsdag eftermiddag dansk tid i kølvandet på offentliggørelsen af årsregnskabet. Selskabet kæmper fortsat med faldende brugertal.

Forventningerne var høje til Twitters årsregnskab. Omsætningsmæssigt tog det Wall Street med storm, men på aktiekurserne er techgiganten faldet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brendan McDermid/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Det populære sociale medie Twitter kom torsdag eftermiddag ud med sit årsregnskab. Omsætningen var bedre end forventet, og Twitter kan for første gang nogensinde fremvise et årsresultat med plus på bundlinjen med en profit på 1,2 mia. dollar.

Omsætningen, der primært kommer fra annoncer, steg med knap 25 pct. til omkring 3 mia. dollar.

Alt i alt har Twitter haft et godt år. Men alt er ikke fryd og gammen for selskabet. Tjenesten mister nemlig stadig brugere, primært uden for USA, og Twitter-aktien falder med mere end 7 pct. ved åbningen af børsen i New York.

Selskabet havde ved udgangen af december måned 321 millioner månedlige brugere – fem millioner færre end tre måneder forinden.

Læg dertil de store omkostninger, som selskabet har brugt på det massive oprydningsarbejde af falske profiler og konti, som Twitter iværksatte sig i sommer. Her var det sociale medie involveret i et kontrovers omkring mulig russisk indflydelse på det amerikanske præsidentvalg.

Hos Twitter er topchefen dog optimistisk.

»2018 er bevis for, at vores langsigtede strategi virker,« sagde Twitters adm. direktør Jack Dorsey i en pressemeddelelse efter årsregnskabet blev offentliggjort.

»Vi går ind i dette år med tillid til, at vi vil fortsætte med at levere en stærk præstation ved at fokusere på at gøre Twitter til en sundere samtale-baseret service,« sagde han.

Twitter blev stiftet i 2006, men indtil for få år siden var selskabet en ren og skær underskudsforretning. En kedelig tendens, der dog er blevet vendt fra slutningen af 2017 og frem til i dag, hvor der har været overskud i kassen.