Tvivl om Parkens arena

Parkens ambitiøse planer om at bygge en multiarena midt i København er i akut fare for ikke at blive til noget.

»Parkens fokus er at få nedbragt sin gæld og få konsolideret virksomheden. Det indebærer, at der bliver sat en pause for nye, store investeringer, og derfor er der ikke økonomisk råderum til at gå i gang med at bygge en moderne arena netop nu. I bedste fald skal de håbe på at holde kommunen hen med snak,« siger analytiker Lau Svendsen fra Aktieinfo. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Parken Sport & Entertainemts planer om at bygge en multiarena i hjertet af Østerbro, er i overhængende fare for at kuldsejle. Ifølge dokumenter fra Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune skal Parken således reelt være gået i gang om 14 dage. Og hvis ikke det sker, har kommunen ret til at stille krav om, at koncernen finder arbejdshandskerne frem i løbet af det seneste halve år.

Ellers kan kommunen nemlig gøre brug af en klausul, der giver den lov til at købe grunden, hvor Parken skal bygge sin arena, tilbage uden renter samt kræve, at Parken fjerner alt andet, der eventuelt skulle være opført der.

Plaget af gæld
Problemet for Parken er blot, at selskabet kæmper men en voldsom gæld takket være opførelsen af en ny tribune og et nyt feriecenter i Billund, hvilket reelt betyder, at virksomheden, som det ser ud nu, ikke vil være i stand til at bygge en arena til et trecifret millionbeløb inden for de næste seks måneder.

Nordea har nemlig taget pant i alle Parkens selskaberl, og fokus i selskabet er nu derfor udelukkende på at få nedbragt virksomhedens milliardgæld.

»Parkens fokus er at få nedbragt sin gæld og få konsolideret virksomheden. Det indebærer, at der bliver sat en pause for nye, store investeringer, og derfor er der ikke økonomisk råderum til at gå i gang med at bygge en moderne arena netop nu. I bedste fald skal de håbe på at holde kommunen hen med snak,« siger analytiker Lau Svendsen fra Aktieinfo, der for nylig lavede en større analyse af økonomien i Parken.

Brug for investorer
Parkens voldsomme ekspansion de senere år er ved at ramme selskabet som en boomerang.

I takt med væksten er gælden steget eksplosivt, og det har resulteret i, at Nordea nu har taget pant i alle koncernens mange selskaber heriblandt fitnesskæden Fitness dk samt badelandet Lalandia.

Samtidig har krisen sat et midlertidigt stop for det børsnoterede selskabs planer om at udvikle et italiensk ferieprojekt samt at bygge den nye multiarena på Østerbro lige bag ved Danmarks nationalstadion. En hal som storsponsoren Capinordic skal lægge navn til.

»Den finansielle situation og bankernes lyst til at låne penge ud er trods alt blevet bedre de seneste måneder. Alt afhængig af prisen, vil Parken have svært ved at løfte et projekt til flere hundrede millioner uden godkendelse fra Nordea. En ide kunne være at få andre investorer med i projektet,« siger Steven Brooker fra SEB Enskilda.

Ved seneste regnskab havde Parken, der ud over Lalandia og Fitness dk også står bag de danske mestre fra FC København, i alt forpligtelser for over 2,6 mia. kr.Ydermere fik koncernen et underskud på lidt over 30 mio. kr. samtidig med, at koncernens egenkapital var faldet med over 130 mio. kr. til 529 mio. kr.

Seneste melding fra Parken er, at man vil igangsætte byggeriet af arenaen til november for at spare op imod 20 mio. kr. på byggematerialer og håndværkere, men hverken direktør Dan Hammer eller formand Flemming Østergaard var til at træffe.