Tusind kinesiske fonde og personer bandlyst fra børsnoteringer efter svindel

Den kinesiske værdipapirskommission, CRSC, forsøger at slå ned på svindel i forbindelse med nye børsnoteringer, og det er gået ud over ikke færre end 1012 fonde og enkeltpersoner, der har fået forbud mod at deltage i børsnoteringer det næste år.

Foto: CHINA STRINGER NETWORK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Financial Times.

Myndighedernes vrede har blandt andet ramt ni fonde kontrolleret af et joint venture mellem HSBC og Shanxi Trust, som i december deltog i børsnoteringen af Xinjiang Sailing Information Technology.

Svindel i forbindelse med børsnoteringer er udbredt på det kinesiske marked på grund af myndighedernes meget tætte kontrol med nye noteringer, der har udløst en strukturel mangel på nye aktier.

Det bevirker, at noteringerne normalt sker til priser, der ligger meget lavere, end hvad aktierne handles til i det åbne marked, og derfor er deltagere i allokeringen af aktierne ofte garanteret stort set risikofri afkast.

Der oprettes derfor ofte kinesiske hedgefonde udelukkende til deltagelse i børsnoteringer, hvilket ifølge Financial Times er et enestående kinesisk fænomen.

- Selv om afkastet på børsnoteringer er aftaget i år, vil CSRC straffe fonde, der har trådt ved siden af tidligere, siger Hao Hong, leder af Bocom Internationals researchafdeling, til Financial Times.