Turbulent døgn for Deutsche Bank-aktien

Frem og tilbage er lige langt. Aktien i Tysklands største bank har siden torsdag været på rutsjebanetur, efterhånden som nyhedsstrømmen flød rundt om kloden. Fredag sluttede aktien i plus - både i Europa og USA, så den nu koster nogenlunde det samme på hver sin side af Atlanten.

Foto: KAI PFAFFENBACH

Efter fredagens amerikanske aktiehandel sluttede den stormomsuste Deutsche Bank-aktie i 13,09 dollar på Wall Street efter en stigning i løbet af dagen på 14 pct.

Men inden da var der gået et hæsblæsende døgn, hvor aktien torsdag blev handlet ned med 6,7 pct. i USA på indikationer om, at banken økonomisk set var helt ude i tovende som følge af et overhængende bødekrav fra de amerikanske myndigheder  i størrelsesordenen 14 milliarder dollar for brud på god skik i forbindelse med markedsføring af realkreditobligationer i perioden op til finanskrisen.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Torsdagens nedturen på det amerikanske aktiemarked slog straks igennem, da børsen i Frankfurt åbnede fredag morgen. Så blev Deutsche Bank-aktien banket ned med ni pct.i Europa.

Men hen på eftermiddagen forlød det i forskellige finansmedier, at der er mulighed for rabat på bankens bøde fra de amerikanske myndigheder, så den kun ender på 5,4 milliarder dollar.  Og så kørte aktietoget opad igen, så den tyske storbank-aktie endte i et plus på 6,39 procent - eller 11,57 euro, svarende til knap 13 dollar.

De toneangivende amerikanske aktieindeks Dow Jones Industrial, S&P 500 og Nasdaq sluttede stort set uændrede fredag.