Turbulens på aktiemarkedet

Efter en turbulent dag på aktiemarkedet er eliteindekset torsdag eftermiddag faldet mere til ro og ligger 0,60 pct. højere i niveau 498,80.

A.P. Møller – Mærsk og Novo Nordisk trækker indekset i plus, mens Thrane & Thrane løber med investorernes opmærksomhed.

Markedet åbnede her til morgen i et lille plus, men faldt så pludseligt midt på formiddagen. Stigninger i både APM og Novo vendte den negative udvikling og sendte C20 i den rigtige retning.

Til trods for den negative omtale i Børsen, er APM-aktien steget 1,6 pct. til kurs 69.100. Den pæne stigning skyldes til dels, at finanshuset Cheuvreux netop har hævet deres anbefaling af aktien. Også Novo-investorerne kan være tilfredse med dagens udvikling, da aktien er steget 1,3 pct. til kurs 613.

Det er dog ikke alle aktier, der har været lige heldige på dagens marked. Høreapparatproducenten William Demant Holding har gennem dagen lidt under en salgsanbefaling samt et kursmål på 490 kr. fra finanshuset Lehman Brothers, hvilket har sendt aktien i nedadgående retning. Det betyder et fald på 1,6 pct., hvorefter aktien nu handles i kurs 544. Investorernes fokus i dag tilfalder i høj grad den vækstprægede kommunikationskoncern Thrane & Thrane, som her til morgen annoncerede udnævnelsen af Walther Thygesen til ny administrerende direktør. Walther Thygesen kommer fra en tidligere topstilling som direktør for Hewlett-Packard Danmark , og bestyrelsen har store håb for, at han vil bringe koncernen op på et højere niveau.

”Vi er gået fra at være en familie-ejet virksomhed til børsnoteret virksomhed. Nu skal en ny direktør bringe Thrane & Thrane fra første division til superligaen, slår bestyrelsformand Waldermar Schmidt fast”. Thrane & Thrane-aktien er i dag steget 2,65 pct. til kurs 348,5.

Eftermiddagen bød på møde i ECB og som forventet forbliver renten uændret.