Tunge selskaber trækker C20 op

Pæne takter på de udenlandske aktiemarkeder trækker det danske marked med op tirsdag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dermed bygges der videre på mandagens pæne stigninger, som kom i hus på trods af skuffende nøgletal fra USA og en kedelig arbejdsløshedsstatistik fra eurozonen.

Det toneangivende danske aktieindeks - C20 - ligger ved middagstid med en stigning på 1,3 pct. i 457,15.

Investorfokus er rettet mod det pengepolitiske møde i Den Europæiske Centralbank, hvor der er lagt op til en reduktion af renten i eurozonen, hvis man skal tro størstedelen af økonomerne, som Bloomberg News har spurgt. Konsensus er en en nedsættelse af refirenten med 0,25 pct.point til 0,75 pct. Baggrunden for investorerne er ønsket om at få gang i den økonomiske udvikling i det kriseramte Europa. Torsdag er der også den månedslige amerikanske jobrapport, som vil give endnu en indikation af situationen i verdens største økonomi.

På selskabssiden fortsætter Novo Nordisk mandagens stigning oven på sidste uges godkendelse af Arena Pharmaceuticals' af fedmemidlet Belviq. Samtidig vurderes Bristol-Myers Squibbs køb af Amylin, der har konkurrerende lægemidler til Victoza mod type 2 diabetes, ikke at få negativ indvirkning, men måske snarere give plads til en yderligere udvidelse af markedet for GLP-1 midlerne. Novo Nordisk steg mandag 1,2 pct. og stigningen fortsatte i handlen i New York hvor aktien lukkede i rekordkursen 147,05 dollar svarende til 868,33 kr. Tirsdag i København fortsatte stigningen fra morgenstunden hvor aktien toppede i 875,50 kr. inden papiret satte sig. Ved middagstid koster Novo Nordisk 868,50 kr. eller 1,1 pct. mere end ved dansk lukketid mandag.

A.P. Møller - Mærsks datterselskab Maersk Line Ltd. er blevet valgt som leverandør af serviceydelser inden for transport og distribution til det amerikanske militær i en kontrakt, der har en værdi af 2,1 mia. dollar - eller 12,4 mia. kr. Arbejdet ventes færdiggjort den 31. august næste år, meddeler det amerikanske forsvarsministerium.

Samtidig har det tyske finanshus Berenberg indledt dækning af A.P. Møller - Mærsk. Det er sket med anbefalingen "køb" samt et kursmål på 57.000 kr., hvilket - med tirsdagens udvikling in mente - indikerer et fortsat kurspotentiale på 43,6 pct. A.P. Møller - Mærsks B-aktie stiger 4,3 pct. til 40.480 kr.

FLSmidth har gennemført købet af australske Ludowici. I forbindelse med regnskabet for andet kvartal, som kommer den 15. august, vil FLSmidth offentliggøre nye forventninger til hele regnskabsåret indregnet effekten af overtagelsen af Ludowici, meddeler selskabet. FLSmidth-aktien stiger med 3,2 pct. til 337 kr.

Vestas er fortsat blandt de mest svingende aktier og ligger igen i bunden af C20. Mandag blev hele den store stigning fra fredagens handel blev sat over styr, og tirsdag melder den tyske konkurrent Nordex om, at selskabet har vundet en ny ordre på 57,5 MW til Midtfjellet-projektet i Norge. Vestas-investorerne må igen bide i græsset tirsdag middag, idet aktien falder 0,3 pct. til 29,71 kr.

Entreprenørselskabet Per Aarsleffs datterselskab Wicotec fusionerer med entreprenørselskabet Kirkebjerg for derigennem at skabe en stor og konkurrencestærk installationsentreprenør. Per Aarsleff kommer til at sidde på 80 pct. af det nye selskab, mens brødrene Aksel og Henrik Frandsen ejer de resterende 20 pct. Aarsleff-aktien stiger 1 pct. til 408 kr.

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk