Trygvesta/ir-chef: Finanskrise rammer ikke os så hårdt

 

Sommerens finanskrise får næppe samme konsekvenser for Trygvesta, som den gjorde for Topdanmark. Tirsdag måtte Topdanmark nedjustere helårsforventningerne primært som følge af finanskrisen, mens Trygvesta endnu ikke har medregnet konsekvensen af krisen i sin prognose.

 

Topdanmarks nedjustering skyldtes først og fremmest, at der var tabt 105 mio. kr. på strukturerede produkter og 50 mio. kr. på aktier siden offentliggørelsen af kvartalsregnskabet den 18. maj. Trygvesta undgår derimod det store tab på de strukturerede produkter, som var særlig udsatte på grund af problemerne med de amerikanske subprime-lån. Strukturerede produkter består bl.a. af kreditobligationer.

 

- Vi har slet ingen strukturerede produkter i vores portefølje. Vi har almindelige aktier, danske og norske statsobligationer, danske realkreditobligationer og så lidt dollar og euro, siger chef for investor relations hos Trygvesta, Ole Søeberg, til RB-Børsen.

 

Derfor vil finanskrisen primært ramme Trygvesta i form af en afledt effekt på aktierne.

 

- Vi havde ved udgangen af halvåret aktier for 5,1 mia. kr. Hvis man tager udgangspunkt i det, og lader dem følge et europæiske indeks, så giver det en meget god ide om, hvad der er sket med porteføljen, forklarer Ole Søeberg.

 

Han anfører, at Trygvesta har overvejet at investere i strukturerede produkter, men afviste tanken som følge af den daværende risikoprofil. Omvendt kan nogle af de strukturerede produkter faktisk være ganske sikre investeringer, da de fokuserer på at sprede risikoen. Hertil siger Ole Søberg, at Trygvesta selv kan sprede sin risiko ved at investere i mange forskellige aktier.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )