Tryg-topchef: Grækenland koster på bundlinjen

Forsikringskoncernen Tryg har sparket gang i den danske regnskabssæson med et regnskab for andet kvartal 2015, der på de brede linjer stemmer godt overens med, hvad analytikere adspurgt af Ritzau Etimates havde forventet.

Direktør for TRYG, Morten Hubbe. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samlet kom forsikringskoncernen ud med overskud før skat på 714 mio. kr., hvor analytikerne havde forventet 740 mio. kr. På det forsikringstekniske resultat landede Tryg på 825 mio. kr. mod forventet 773 mio. kr. - mens selskabet røg helt ned på minus 84 mio. kr. på investeringsafkastet mod forventet 1 mio. kr.

- Man kan sige helt grundlæggende, at Grækenland har sørget for, at vi har fået lidt mere uro på de finansielle markeder, end man havde forventet. Men så ligger der heldigvis i bunden et rigtigt robust forsikringsresultat, hvor vi forbedrer forsikringsindtjeningen, vi forbedrer vores effektivitet - og vores kundemål udvikler sig alle sammen i den rigtige retning, siger koncernchef Morten Hübbe til Ritzau Finans.

Tallene kommer ikke bag på Hübbe - heller ikke tabet på de investeringer, som selskabet laver for at forrente de indbetalte præmier fra kunderne.

- I andet kvartal sidste år var der jo fest på aktiemarkedet, hvor aktierne steg med omkring 5 pct. - alting steg. I andet kvartal i år har vi fået den her rutsjebanetur, som især Grækenland har været kilden til. Selvom vi faktisk har et investeringsafkast, der er bedre end markedets, så falder det med 350 mio. kr. Og det er den store svingfaktor, siger koncernchefen.

Han glæder sig derfor over, at det forsikringstekniske resultat er bedre end markedets forventninger.

- Vores forsikringsforretning leverer et rigtigt robust resultat, som er cirka 5 pct. bedre end det, som analytikerne havde forventet. Og det gør, at med en combined ratio på 82 pct. og et omkostningsniveau, der falder, så leverer vi altså en egenkapitalforrentning på 22 pct., selvom de finansielle markeder har været turbulente. Og det er vi godt tilfredse med, lyder det fra Morten Hübbe.

- Hvis man havde lagt alle sine æg i den kurv, der hedder finansielle markeder, så havde det nok været en sur omgang. Men det viser meget godt, at det jo er på forsikringsmarkedet, vi skal levere varen, understreger han.

Tryg har et langsigtet mål om, at combined ratio, der sætter udbetalte erstatninger i forhold til præmieindtægter, skal ligge på eller under 87 pct. i 2017. I andet kvartal i år lander det på 82,2 pct. Men det betyder ikke, at der er planer om at ændre på målet.

- Sæsonmæssigt er det i første og fjerde kvartal vi har vinterskaderne - især fra Norge - så her ligger combined ratio næsten altid lidt højere, hvor andet og tredje kvartal skal ligge lavere end året som helhed. For første halvår 2015 ligger det på 86,5 - og det er jo ganske tæt på det langsigtede mål, siger Morten Hübbe.

- Og så er der jo også en dark horse i næste kvartal. Det er meget ofte i Q3, man ser de voldsomme skybrud, siger Tryg-chefen.