Trumps sabelraslen sender aktierne i USA i rødt

Det har føget med militære trusler mellem USA og Nordkorea det seneste døgn, og det fører til udsalg på det amerikanske aktiemarked fra åbningen onsdag.

Trump truer Nordkorea med bål og brand Hvis Nordkorea fortsætter med at true USA, vil landet blive mødt med "bål og brand", siger Trump. Fold sammen
Læs mere
Foto: JONATHAN ERNST

Det har føget med militære trusler mellem USA og Nordkorea det seneste døgn, og det fører til udsalg på det amerikanske aktiemarked fra åbningen onsdag.

Markedet åbner med fald på 0,2-0,7 pct. for de tre toneangivende aktieindeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, med størst dyk til teknologiaktierne i Nasdaq.

Dermed fortsætter udviklingen fra tirsdag, hvor aktierne blev sendt i rødt, efter at præsident Donald Trump sendte en militær trussel afsted mod Nordkorea, der efter sigende skulle planlægge at affyre missiler mod USA's militærbase på øen Guam i Stillehavet.

- De geopolitiske spændinger har betydet, at der bliver taget lidt risiko af. Præsident Trumps kommentarer omkring Nordkorea har skabt nervøsitet, siger Naeem Aslam, der er markedsanalytiker ved børsmægleren Thinkmarkets, til Marketwatch.

Blandt selskaberne er der fokus på Walt Disney, som har meldt ud, at det fremover vil begynde at streame en del af sit indhold på egen hånd og dermed se bort fra samarbejdspartnere som Netflix og traditionelle kabelselskaber.

På aktiemarkedet er reaktionen ikke entydigt positiv, da Walt Disney-aktien falder 5,3 pct., mens Netflix dykker 3,1 pct.

Der er også fokus på betalingskoncernen Vantiv, der har lagt omkring 76 mia. kr. for den britiske konkurrent Worldpay.

De to selskaber under samme hat vil blive en af verdens største leverandør af betalingsservices. Vantiv-aktien falder 0,5 pct.

Regnskabssæsonen er så småt ved at være et overstået kapital i USA, men der dumper fortsat enkelte resultater ind fra virksomhederne.

Rejseportalen Tripadvisor kom ud af andet kvartal med et overskud på 27 mio. dollar, hvilket var under analytikernes forventninger på 34 mio. dollar.

Regnskabet landede sent tirsdag, og Tripadvisor får en hård medfart på aktiemarkedet, da aktien dykker 9,6 pct.

Før åbningen på Wall Street har der været regnskab fra restaurantkæden Wendy's.

Selskabet kom ud af andet kvartal med en ordinær indtjening per aktie på 0,15 dollar, hvilket var bedre end de 0,13 dollar, som analytikerne ifølge Marketwatch havde ventet. Aktien stiger 5,3 pct. fra start.

/ritzau/FINANS