Trods kampdag i Asien: Apple står til stort comeback

På Arbejdernes Internationale Kampdag holder de asiatiske markeder lukket, men der er til gengæld lagt op til markante sving i USA, når Den Amerikanske Centralbank, FED, mødes igen efter gårsdagens rentemøde. Mødet, som ventes afsluttet i dag, kommer i kølvandet af præsident Donald Trumps gentagne tryk på banken.

Selvom det asiatiske marked holder fri grundet Arbejdernes Internationale Kampdag, er der allerede store udviklinger i gang på aktiemarkedet med Apples comeback og Den Amerikanske Centralbank, der holder rentemøde i aften. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lucas Jackson/Ritzau Scanpix

Godmorgen,

Velkommen til en morgen fyldt med potentielle spændende udviklinger i aktiemarkedet. Der er stille i Asien, da markederne her vælger at holde lukket i anledning af Arbejdernes Internationale Kampdag, mens Europa og USA viser tegn på positive udviklinger.

Apple er morgendagens helt klare vinder med en forventet stigning i omsætningen i tredje kvartal på 1,3 mia. dollar mere end ventet. Aktien er oppe på 5 pct. i eftermarkedet, og dermed har virksomheden lagt op til den stigning på 27 pct., som Apple har opnået i 2019. Dette er et comeback for selskabet, der ellers oplevede tilbagegang i kvartalet før grundet svaghed i det kinesiske salg af iPhones. Dermed er virksomheden igen inde i varmen hos investorerne.

3 ting du skal vide, inden markedet åbner:

  1. De seneste måneder har trukket aktiemarkederne op grundet en blødere renteudvikling i FED. Med mødet i dag, og med Donald Trumps opfyring for sine krav om rentesænkning og obligationskøb, vil markederne potentielt kunne mærke sving.
  2. Det er Arbejdernes Internationale Kampdag i dag, hvilket kan lægge en dæmper på aktiemarkederne. Derfor holder børserne i Asien lukket. Desuden tager mange fri fra arbejde for at fejre dagen, hvilket kan have en yderligere effekt på markedet.
  3. Apple kom solidt igennem sit andet kvartal. Således steg aktien med knap 5 pct. tirsdag, hvilket er et overraskende resultat, idet selskabets aktier ellers faldt i ordinær handel, da konkurrenten Samsung tirsdag ligeledes havde skuffet med resultaterne for det første kvartal. Dermed er indekset igen i rekordniveau med en stigning med mere end en tredjedel.

Det kan rykke markedet i dag

  • Kl. 20.00 i dag dansk tid vil FED afslutte et rentemøde, som begyndte i går. Der ventes en meddelelse efter mødets afslutning i dag. Forud for mødet har den amerikanske præsident Donald Trump sagt til FED, at de skal skære rentesatsterne med én pct. og gøre det lettere at trykke flere penge. Ifølge præsidenten vil den amerikanske økonomi, hvis satserne skæres, »skyde op som en raket.«

Få Berlingskes Børsbarometer - hver dag


Hold dig opdateret med alt, hvad der sker på aktiemarkederne. Med Berlingske Business’ ugentlige aktieklumme får du det fulde overblik over finansmarkederne i ind- og udland og en analyse af, hvor finansmarkedet er på vej hen.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bliver du klædt på til hele børsugen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske mandag-fredag sender mig de seneste nyheder om aktier obligationer investeringer og status fra verdens børser. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan indeholde annoncer fra tredjepart og i visse tilfælde blive delt med disse. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

Virksomheder i fokus

  • Energiselskabet Ørsted kom med regnskab for første kvartal af 2019 kl. 08.00 i dag. Koncernen er kommet ud af kvartalet med et fald i driftsresultaterne, men alligevel har Ørsted øget andelen af sin grønne produktion og fået et resultat på 2,6 mia. kr.
  • GN kom med regnskab for første kvartal af 2019 kl. 07.00. Selskabet opjusterede for nyligt på grund af fremgang i headsetdivisionen GN Audio. Regnskabet viser en organisk vækst på 36 pct. alene i årets tre første måneder for afdelingen.
  • Dagen derpå efter et skuffende regnskab fra Danske Bank tirsdag, hvor aktierne faldt med 9,5 pct., forventes banken at have to muligheder. Enten vil investorerne være villige til at købe aktier igen, så kursen vil stige. Eller også vil nedturen fortsætte.

Markederne lige nu

Asien - lukket

Europe (futures)
Euro Stoxx 50: +0,36 pct.
Tysklands DAX 30: +0,13 pct.
Storbritanniens FTSE 100: -0,3 pct.

USA (futures)
S&P 500: +0,1 pct.
Nasdaq: -0,8 pct.
Dow Jones Industrial Average: +0,15 pct.