Trist europæisk aktiestemning i venteværelset

Finansmarkederne er endnu en gang sat i venteposition af den amerikanske centralbank, da al fokus er på det kommende referat fra det seneste rentemøde i slutningen af juli.

Foto: RICK NEDERSTIGT. Skidt går det for Carlsbergs konkurrent Heineken, der falder 2,9 pct. til 53,89 euro
Læs mere
Fold sammen
Stemningen i venteværelset er mut med mindre fald over hele linjen.

Britiske FTSE 100 falder 0,6 pct. mens franske CAC40 og tyske DAX dykker 0,1 og 0,2 pct. Referatet fra den amerikanske centralbank, Fed, vil give nyt om, hvornår det store stimulusprogram på 85 mia. dollar om måneden bliver nedtrappet. Ifølge Bloomberg News venter markedet, at programmet allerede til september bliver mindsket grundet bedringen i den amerikanske økonomi.

- Referatet bliver utroligt vigtigt. Markedet er gået fra at spørge sig selv, om programmet bliver mindsket til, hvornår det bliver mindsket og hvor meget, siger porteføljemanager hos Lloyd's TSB Bank Tim Harris til Bloomberg News.

Stimulusprogrammet har postet likviditet i den amerikanske banksektor, og den likviditet har været med til at holde renterne verden over nede. Det har samtidig været en medvirkende årsag til de markante aktiestigninger, 2013 har budt på, da jagten på afkast er blevet intensiveret.

Skidt går det for Carlsbergs konkurrent Heineken, der falder 2,9 pct. til 53,89 euro. Omsætningen i første halvår endte på 10,4 mia. euro efter en organisk vækst på minus 1 pct. i forhold til samme periode i 2012. Analytikerne havde ifølge en prognose fra Bloomberg News ventet et salg på 9,5 mia. euro.

På bundlinjen endte nettoresultatet på 679 mio. euro svarende til et fald på 1 pct. fra samme periode i 2012. Der var ventet et nettooverskud på 709 mio. euro

- I resten af året forventes den økonomiske usikkerhed og svage forbrugertillid at fortsætte på mange nøglemarkeder. Derfor, selvom Heineken har nydt godt af bedre vejrforhold i Vesteuropa i juli og forventer større volumen på nogle udviklingsmarkeder, forventer vi ikke en større ændring i de underliggende handelsforhold på størstedelen af markederne, skriver selskabet i regnskabet om resten af 2013.

I den modsatte ende af markedet har Veolia Environment, der leverer løsninger til vandforsyning, affaldshåndtering og energistyring, vinden i ryggen med en stigning på 6,5 pct. til 11,26 euro. Det sker, efter at Morgan Stanley har sat selskabets på sin liste over favoritter i Europa.

- Veolia er den mest attraktive turn-around-historie i sektoren og er på vej til at blive et mindre og mere effektivt selskab, der fortsat er markedsleder på de lovende markeder for vand- og affaldshåndtering, skriver Morgan Stanley ifølge Bloomberg.