Tre års fængsel for insiderhandel

En analytiker fra Merril Lynch gik i byen i New York med hjernerne bag en ring af insider-handlere, når han havde givet dem et godt tip.

"Han gjorde af den ældste årsag af dem alle - grådighed."

Sådan opsummerede anklager Ben Lawsky sagen mod Stanislav Shpigelman, efter dommeren havde takseret lækage af informationer, der førte til insiderhandel, til tre år i skyggen.

Ifølge Reuters er Shpigelman i virkeligheden bare en lille fisk, som tilsyneladende ikke helt har været klar over værdien af de oplysninger, han videregav til hjernerne bag en ring af insiderhandlere, der tjente 6,7 millioner dollar på handlerne.

"Han forsynede dem med den mest værdifulde information på Wall Street," lyder det fra anklageren.

24-årige Stanislav Shpigelman, der arbejdede som arbejdede med fusioner og opkøb hos Merill Lynch, fik angiveligt kun omkring 12.000 dollar for sin viden - men det indgik i anklagerens sag mod ham, at han efter hver succesfuld handel gik på klubber I New York med de folk, der betalte ham. To af hovedmændene er også tiltalt for at have handlet på børsen på baggrund af oplysninger i stjålne udgaver af BusinessWeek, før bladet udkom. Deres sag kommer først for retten til april.

Den lille fisk - Stanislav Shpigelman - tilstod og samarbejder nu med myndighederne for at slippe for maksimumstraffen på tyve års fængsel.