Travl amerikansk regnskabsdag med størst fokus på Apple

En stribe amerikanske selskaber aflægger tirsdag regnskab for de tre måneder frem til udgangen af juni.

Efter gong-gongen har markeret afslutningen på den amerikanske aktiehandel tirsdag, kommer der regnskab fra blandt andre Apple. Fold sammen
Læs mere
Foto: DADO RUVIC
Det gælder blandt andre transportfirmaet United Parcel Service (UPS), industrikemivirksomheden DuPont, teknologiselskabet United Technologies og mineselskabet Freeport-McMoran Copper & Gold, der alle offentliggør tal før den amerikanske børsåbning kl. 14.30 dansk tid.

Efter gong-gongen har markeret afslutningen på den amerikanske aktiehandel tirsdag, kommer der regnskaber fra blandt andre Apple og AT&T.

Allerstørst opmærksomhed er der om IT-giganten Apple, der leverer sine kvartalstal umiddelbart efter kl. 22 dansk tid. For Apples vedkommende er der tale om regnskabet for tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2012/13. Analytikerne venter at se en omsætning på omkring 35,1 mia. dollar, stort set uændret i forhold til samme periode sidste år, mens indtjeningen ventes at være faldet til 7,31 dollar per aktie fra 9,32 dollar per aktie sidste år, ifølge Forbes.

Inden da kan investorerne varme op med striben af andre regnskabsaktuelle selskaber. UPS ventes at levere et resultat for kvartalet på 1,13 dollar per aktie ifølge et estimat fra Nasdaq.com News. Holder det stik, vil der være tale om et fald på 1,7 pct. sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Konsensusestimatet for DuPont, der i 2011 købte danske Danisco, er et resultat på 1,27 dollar per aktie. Det vil være et fald på 14,2 pct. fra samme periode sidste år.

Mineselskabet Freeport-McMoran ventes at være kommet ud af kvartalet med en indtjening per aktie på 41 cent svarende til et fald på 44,6 pct. fra samme kvartal sidste år, og konsensus for United Technologies er et resultat på 1,56 dollar per aktie. Begge estimater stammer fra Nasdaq.com.

Regnskabet fra AT&T, der først rammer efter amerikansk børslukketid, ventes ifølge Bloomberg News at vise et justeret resultat på 68 cent og en omsætning på 31,8 mia. dollar.