Træt minibørs sender danske selskaber over Øresund

Investeringsaktiviteten er for lav på den danske minibørs, og det sender flere danske selskaber til svenske Aktietorget.

Foto: Søren Bidstrup

Den danske minibørs First North, som fokuserer på mindre selskaber, er "en død sild", vurderer aktiechef Keld Henriksen fra Maj Invest Asset Management.

Investeringsaktiviteten er lav, og det sender flere danske selskaber over Øresund, hvor svenske Aktietorget byder på større investeringslyst, bedre analysedækning og gode finansieringsmuligheder.

Det skriver Børsen.

Serieentreprenøren Peter Buhl Jensen har tidligere børsnoteret af selskabet Medical Prognosis Institute på First North, men investeringslysten var for lav til, at det har givet mod på mere.

- Der er jo ikke ret meget omsætning. Der er stille, og derfor flytter vi til Sverige, hvor der er et marked med aktivitet, siger Peter Buhl Jensen.

Derfor har han besluttet, at den forestående notering af science-selskabet Oncology Venture skal ske på Aktietorget i Sverige, hvor forholdene er bedre for mindre selskaber.

- Finansieringen har fungeret godt i Sverige, fordi der historisk er en meget stor interesse for at investere i aktier. Der er mange investorfora, og der er analysedækning af de små selskaber, siger Thomas Gidlund, der er chef for salg og forretningsudvikling i Aktietorget.

Aktietorget havde 32 nye børsnoteringer i 2014 og har indtil videre haft seks noteringer i 2015. Gennemsnitligt rejser selskaber 12 mio. svenske kr., svarende til 9,5 mio. kr., på en børsnotering på Aktietorget.