Torsdagens obligationer: USA trak renterne endnu højere

I takt med at tiltroen til, at en renteforhøjelse er i sigte fra den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, side øges på de amerikanske obligationsmarked, steg renten i USA. Og i Europa fulgte obligationshandlerne trop.

For den danske toneangivende tiårige statsobligation sluttede handelsdagen derfor med en rente på 0,28 pct. svarende til en stigning på 8 basispoint i forhold til onsdagens lukkeniveau. Dermed er renten tilbage på samme niveau som i juni.

I USA var den toneangivende rente steget 6 basispoint ved dansk lukketid, og i Europa sås stigninger på 11 basispoint i London, 10 basispoint i Frankrig og 7-9 basispoint på de øvrige større markeder.

Dagens europæiske makrobegivenhed kom fra Storbritannien, hvor nøgletal for BNP viste, at den britiske økonomi har det bedre end ventet efter brexit-afstemningen. BNP voksede med 0,5 pct. i tredje kvartal målt i forhold til andet kvartal. Ifølge Bloomberg var der ventet en vækst på 0,3 pct. i forhold til kvartalet før. Det er første gang, at der er tal for et helt kvartal efter EU-afstemningen i juni.

Fra det amerikanske rapporteredes en lille nedgang i ordreindgang af varige goder, som ellers var ventet uændret i september. Tilgangen af nytilmeldte ledige var på 258.000 - næsten som ventet, og de igangværende bolighandler i september steg 1,5 pct. mod en ventet stigning på 1,0 pct. ifølge data indsamlet af Bloomberg.