Torsdagens obligationer: USA-tal gav umiddelbar dynamik

En mindre byge af amerikanske nøgletal skabte torsdag eftermiddag lidt dynamik i obligationsmarkedet, hvor renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation først faldt til 0,05 pct. for derefter kortvarigt at røre ved 0,10 pct.

Men ved lukketid var renten tilbage i 0,08 pct., som var blot 1 basispoint over niveauet onsdag aften og torsdag morgen.

Ude på de store toneangivende markeder lå renterne godt 1 basispoint højere i Tyskland og Frankrig ved dansk lukketid. Torsdagen var rig på nøgletal fra både Europa og USA.

Udviklingen i forbrugerpriserne i eurozonen i august viste som ventet en stigning på 0,1 pct. på månedsbasis.

Om eftermiddagen kom der blandt andet skuffende nøgletal for detailsalget i USA, som udviklede sig svagere end forudset i august med et fald på 0,3 pct. på månedsbasis, mens økonomer ifølge Bloomberg News ventede et fald på 0,1 pct.

Yderligere udviklede producentpriserne sig helt fladt i august, mens økonomerne havde ventet en stigning på 0,1 pct. Dermed er der udsigt til en pause i den forbrugsdrevne vækst i amerikansk økonomi.

Erhvervslivets forventninger fra Federal Reserve Bank of Philadelphia for september viste en markant stigning til 12,8 mod et ventet fald til 1,0.

Omvendt skuffede erhvervstilliden i New York-regionen, målt ved Empire State Manufacturing-indekset. Det steg i september til minus 1,99 fra minus 4,21 måneden før. Men det var svagere end den ventede stigning til minus 1,0.