Torsdagens obligationer: Urolige renter sluttede med fald

De danske obligationsrenter flyttede uroligt på sig i torsdagens handel, og renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation nåede ved middagstid op over 0,38 pct.

Arkivfoto. De danske obligationsrenter flyttede uroligt på sig i torsdagens handel, og renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation nåede ved middagstid op over 0,38 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHEN YANG

Men da handlen lukkede, var renten nede i 0,36 pct. som var 1 basispoint under udgangspunktet torsdag morgen, som omvendt var 4 basispoint højere end lukkeniveauet onsdag aften.

I de store eurolande steg renterne 2-3 basispoint.

I løbet af handelsdagen kunne handlerne lade sig inspirere af blandt andet udtalelser fra chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, efter rentemødet i banken.

Der kom som ventet ingen ændringer i bankens toneangivende rente eller i det opkøbsprogram, der skal stimulere økonomien i eurozonen. Men Draghi var måske lidt blødere i sine udtalelser end ventet og undlod at tale om en overbevisende stigning i inflationen. Det svækkede umiddelbart euro og styrkede dollar.

Omkring Draghis tale svingede den danske obligationsrente et par gange mellem 0,38 pct. og under 0,36 pct.

Samtidig med at Draghi indledte sit pressemøde, kom der amerikanske nøgletal for udviklingen i antallet af nytilmeldte ledige og påbegyndt boligbyggeri samt Philadelphia Fed-indikatoren for erhvervsaktiviteten. Alle tre nøgletal afveg fra forventningerne til den positive side.