Torsdagens obligationer: Upåvirket af amerikanske nøgletal

Renten på den danske toneangivende tiårige statsobligationer endte torsdag i 0,37 pct., hvilket var et plus på 1 basispoint i forhold til onsdag.

Arkivfoto. Renten på den danske toneangivende tiårige statsobligationer endte torsdag i 0,37 pct., hvilket var et plus på 1 basispoint i forhold til onsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW KELLY

Stigningen afløste de beskedne rentefald, som dagen blev indledt med.

I Europa var tendensen den samme. I Tyskland steg den ledende rente med 2 basispoint til 0,26 pct., mens den franske tiårige rente steg med 3 basispoint til 0,72 pct. torsdag klokken 17.

En mindre storm af amerikanske nøgletal, kunne ikke ændre retningen på renten, da de ramte markedet torsdag eftermiddag.

Både kerneinflationen PCE Core, der er den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, foretrukne inflationsmål, skuffede en smule med en stigningstakt på 1,6 pct. på årsbasis i november mod ventede 1,7 pct., privatforbruget var lavere end ventet, antallet af nytilmeldte ledige var højere end ventet, mens den amerikanske ordreindgang på varige forbrugsgoder faldt mindre end ventet.

Kerneinflationen har udviklet sig meget afdæmpet, og de seneste tre måneder i træk er årsstigningstakten blevet opgjort til 1,7 pct. Ifølge Werming K. Pedersen, seniorøkonom i Sydbank, så er det globaliseringen og hård international konkurrence, der er ligge til grund for en rimelig stabil udvikling. Han peger også på, at seneste himmelflugt for dollar trækker i samme retning.