Torsdagens obligationer: Udsigt til svagt stigende renter

Der er udsigt til, at renten fortsat vil kravle op, når handlen åbner torsdag. Det ventes primært at ske på ryggen af onsdagens udmeldinger fra ECB og andre centralbanker. Desuden er der et lille efterslæb til den amerikanske renteudvikling.

FILE PHOTO: Nordea Campus of Nordea Bank is pictured in Helsinki, Finland, October 26, 2017. LEHTIKUVA/Vesa Moilanen/via REUTERS/File Photo ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.NO THIRD PARTY SALES. NOT FOR USE BY REUTERS THIRD PARTY DISTRIBUTORS. FINLAND OUT.NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN FINLAND. Fold sammen
Læs mere
Foto: LEHTIKUVA

Renten på den toneangivende danske statsobligation steg med 4 basispoint til 0,47 pct. onsdag. Tro på at ECB er ved vejs ende med den lempelige pengepolitik, var forklaringen.

Den lange amerikanske rente, målt på den tiårige statsobligation, T-bonden, steg 5 basispoint til 2,97 pct., hvilket var 1 basispoint mere, end da det danske marked lukkede. Niveauet holder torsdag morgen i Tokyo.

ECB's cheføkonom, Peter Praet, der er tæt allieret med centralbankchef Mario Draghi, udtalte onsdag, at markedets forventninger om en afslutning af opkøbsprogrammet ved udgangen af 2018 er plausible. I øjeblikket står programmet, der er på 30 mia. euro om måneden, til at udløbe i september, men der kan allerede ved ECBs møde 14. juni blive taget stilling til, hvordan det skal afvikles. Samlet er der indtil videre pumpet 2400 mia. euro ud i programmet.

»Det er lidt imod vores forventninger, som senest er blevet rykket en smule længere ud i lyset af svagere makromomentum og den politiske uro i Italien,« oplyser seniorstrateg i Nordea Andreas Østerheden.

Også den tyske centralbankchef og medlem af ECB's Styrelsesråd, Jens Weidmann, sagde, at det er sandsynligt, at ECB afvikler sit obligationsopkøbsprogram inden udgangen af indeværende år. Den hollandske centralbankchef, Klaas Knot, bakkede op, da han udtalte, at der ikke var grund til at fortsætte det kvantitative lempelsesprogram.

NØGLETALSFATTIG DAG

Der er ikke tunge tal på nøgletalsagendaen torsdag, men det ugentlige tal for amerikanere, der for første gang stiller sig op i arbejdsløshedskøen - nytilmeldte ledige - offentliggøres kl. 14.30. Det ventes ifølge estimater fra Bloomberg at vise 220.000 - stort set som de 221.000, der var tallet i forrige uge.

Inden de lander på handelsbordene kommer der kl. 8 tal for de tyske fabriksordrer i april. De ventes at vise en stigning på månedsbasis på 0,8 pct. efter et fald på 0,9 pct. i marts.

Kl. 11 kommer der den endelige opgørelse af BNP for første kvartal fra eurozonen. Den ventes uændret af vise 0,4 pct. på kvartalsbasis.