Torsdagens obligationer: Uændret rente efter begrænsede udsving

Begrænsede udsving prægede torsdagens obligationshandel, hvor renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation sluttede i 0,47 pct., som var uændret både i forhold til onsdagens slutniveau og i forhold til udgangspunktet i dagens indledende handler.

Læs mere
Fold sammen

Hen over dagen var renten oppe i 0,48 pct. i formiddagstimerne og nede i 0,46 pct. ved middagstid.

Torsdagen var ellers rig på nøgletal fra især USA ud på eftermiddagen. De drejede sig blandt andet om tredje beregning af den økonomiske vækst i tredje kvartal, som blev på 3,2 pct. mod en vækst på 3,3 pct. i den tidligere opgørelse, som også havde styret markedets forventninger ifølge Bloomberg News.

Heller ikke privatforbruget levede op til hverken forventningerne - eller de tidligere beregninger - med en stigning på 2,2 pct. mod en ventet stigning på 2,3 pct.

Og antallet af nytilmeldte ledige i sidste uge steg skuffende til 245.000 mod en ventet tilgang på 233.000 og 225.000 ugen forinden.

Det positive element var forventningsindekset fra Philadelphia Fed, der steg til 26,2 i december mod et ventet fald til 21,0 ifølge Bloomberg News.

Senere oversteg nye data for forbrugertilliden i eurozonen klart forventningerne med en indikator på 0,5 mod en ventet indikator på 0,2.