Torsdagens obligationer: Trump-usikkerhed trykkede renten

Det danske obligationsmarked lukkede torsdag med en rente, der fik et lille tryk ned, mens investorerne tyggede videre på onsdagens pressemøde med den kommende amerikanske præsident, Donald Trump.

Den toneangivende statsobligation med udløb i 2025 endte med en rente på 0,31 pct. Det var 2 basispoint lavere end onsdagens lukkeniveau.

Efter pressemødet herskede der fortsat stor usikkerhed om, hvilken finanspolitik Trump vil føre, og det førte til fald på aktiemarkedet samt bakkende renter.

- Seancen udviklede sig i perioder til en farce med fokus på de nye historier om mulige problematiske forbindelser mellem Trump og Rusland. Markederne er således ikke blevet meget klogere på, hvad Trump egentlig kan og vil levere, siger cheføkonom Niels Rønholt fra Jyske Bank i en kommentar.

Der kom i løbet af torsdagen flere nøgletal, som investorerne kunne skele til. Det gjaldt blandt andet den tyske BNP-vækst, der var lidt bedre end ventet. Industriproduktionen i eurozonen var en endnu større positiv overraskelse, da den i november steg med 1,5 pct. fra måneden før mod de ventede 0,6 pct.

Ud på eftermiddagen kom der også amerikanske ledighedstal, der ligeledes var bedre end ventet, og så gik en række amerikanske centralbankchefer på talerstolen.

Chefen for den amerikanske centralbanks afdeling i Philadelphia, Patrick Harker, samt kollega og chef for centralbankens afdeling i Chicago Charles Evans gav ifølge Bloomberg News udtryk for, at usikkerheden omkring Trumps finanspolitik fortsat er så stor, at det er svært at afgøre, hvilken pengepolitisk kurs, der er den rette på kort sigt.