Torsdagens obligationer: Trichet sendte kurserne lavere

 

Det danske obligationsmarked lukkede torsdag lavere, efter at chefen for Den Europæiske Centralbank, Jean-Claude Trichet, lidt overraskende valgte at holde pressemøde efter torsdagens rentemøde. Her signalerede centralbankchefen klart, at rentemødet i september vil byde på endnu en rentestigning. Kreditbekymringerne trådte dermed lidt i baggrunden uden nye historier torsdag.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede torsdag 0,24 point lavere i kurs 96,97 med en effektiv rente på 4,40 pct. Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,05 point lavere i kurs 88,80 med en effektiv rente på 5,16 pct.

 

Den Europæiske Centralbank lod ikke overraskende renten forblive uændret på de nuværende 4 pct. ved torsdagens rentemøde. Hvad der var mere overraskende var, at ECB-chefen Jean-Claude Trichet havde indkaldt til pressemøde efter renteannonceringen.

 

- Det er fortsat nødvendigt med stærk årvågenhed for at undgå de trusler, som eksisterer mod en stabil udvikling i inflationen, udtalte ECB-chefen Jean-Claude Trichet.

 

- ECB er bekymret for inflationen, og det har de gjort klart for i lang tid, udtalte obligationschef hos Royal Bank of Scotland, Kit Juckes, til Bloomberg News. September virker som den mest sandsynlige måned for den næste pengepolitiske stramning, vurderede chefen.

 

Den britiske centralbank fastholdte torsdag renten uændret på 5,75 pct. som ventet. Centralbanken kom ikke med nogen kommentarer i forlængelse af rentemødet.

 

Torsdag eftermiddag kiggede investorerne mod den anden side af Atlanten, hvor de amerikanske fabriksordrer blev offentliggjort for juni. De viste en stigning på 0,6 pct. sammenlignet med et fald på 0,5 pct. måneden forinden. Analytikerne havde ventet en stigning på 1 pct.

 

Producentpriserne i eurozonen viste torsdag formiddag en stigning på 0,1 pct. i juni. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet en stigning på 0,3 pct. Producentpriserne steg 2,3 pct. på årsbasis, hvilket var på linje med forventningerne.

 

Torsdag formiddag kunne investorerne se mod de svenske kanter, hvor BNP-væksten for andet kvartal lidt overraskende steg 3,6 pct. på årsbasis. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet en mindre stigning på 3,2 pct.

 

Den toneangivende amerikanske T-bond lå ved dansk lukketid 4/32 point lavere i kurs 97 20/32 med en effektiv rente på 4,79 pct. En euro koster nu 1,367 dollar og var stort set uændret.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )