Torsdagens obligationer: Store udsving udeblev på supertorsdag

Mens der var rigeligt med vigtige begivenheder i kalenderen torsdag, var det småt med bevægelser på det europæiske rentemarked.

Herhjemme endte det tiårige danske statspapir med en rente på 0,52 pct. Det var præcist som onsdagens lukkeniveau.

Rentemødet i Den Europæiske Centralbank (ECB), britisk parlamentsvalg og høringen af den tidligere FBI-chef James Comey optog investorerne.

Førstnævnte bød ikke på de store overraskelser: ECB fastholdt som ventet renten, og banken fortalte også, at renten kan forventes at forblive på det nuværende niveau i en længere periode.

Men modsat tidligere tilføjede ECB ikke "eller lavere" til kommentaren, og det kan godt tages som udtryk for en strammere linje, mener Las Olsen, cheføkonom ved Danske Bank.

- Vi har nu aldrig troet på, at ECB rent faktisk ville sænke renten yderligere. Den toneangivende rente er allerede nede på minus 0,4 procent, og bliver der brug for at lempe yderligere, er det meget oplagt, at banken vil forlænge eller udvide sit opkøbsprogram af obligationer. Det er stadig meget muligt, at de kommer til at gøre det, så opkøbene fortsætter i 2018, vurderer Las Olsen.

Høringen af James Comey begyndte klokken 16 dansk tid, men allerede inden høringen havde et skriftligt vidneudsagn understøttet beskyldninger mod Donald Trump om, at præsidenten forsøgte at påvirke undersøgelser omkring den daværende nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn.

Afgørelsen af det britiske valg ventes sent torsdag.