Torsdagens obligationer: Stille marked venter på amerikanske tal

Læs mere
Fold sammen

Der er umiddelbart lagt op til en rolig start med afventende handel på det danske obligationsmarked torsdag. Først ud på eftermiddagen får markedsdeltagerne noget at se til, idet flere vigtige nøgletal fra USA kan ende med at påvirke de globale og dermed også de danske rentebevægelser.

Onsdag lukkede renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation 3 basispoint højere i 0,34 pct.

Siden onsdagens danske markedsafslutning har de internationale rentemarkeder bevæget sig sidelæns.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation sluttede uændret i 2,90 pct. i New York, og torsdag morgen er der ingen ændringer i det billede på markedet i Tokyo.

- Vi venter, at det danske obligationsmarked vil åbne med stort set uændrede renter, skriver makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en kommentar torsdag morgen.

Fra Tyskland kommer der i løbet af morgenstunden de seneste data for fabriksordrer, og kort efter vil Sveriges nationalbank, Riksbanken, offentliggøre en rentebeslutning på bagkant af centralbankens rentemøde.

Større interesse vil samle sig om data fra USA, hvor forløberen for fredagens officielle arbejdsmarkedsrapport - ADP-jobrapporten - offentliggøres torsdag eftermiddag.

Og ligeledes fra det amerikanske arbejdsmarked kommer den seneste opgørelse over nytilmeldte ledige.

Herudover bliver der præsenteret de seneste amerikanske data for PMI Service og PMI Samlet, mens der også kommer seneste data for fabriksordrer og ordreindgang af varige goder.

Endelig bliver torsdagens nøgletalsbuket rundet af med en opgørelse over ISM Service i august.

- Investorerne forventer, at ISM-indekset for servicesektoren stiger i august. ISM-rapporten fra industrien overraskede i tirsdags ved at stige mere end ventet, og hvis servicesektoren gentager den succes, kan det måske give mindre rentestigninger i dag, vurderer Mathias Rømer Sproegel.

ISM-tallene offentliggøres klokken 16.00.

/ritzau/FINANS