Torsdagens obligationer: Stigende rente ovenpå skuffende Draghi

Det danske obligationsmarked endte torsdag med næsen op, efter at have hoppet rundt om bundrekorden på minus 0,05 pct. det meste af dagen.

Vægelsindet blev dog afløst af en stigning, da Mario Draghi, chef for Den Europæiske Centralbank, ikke trak kaniner op af hatten i forbindelse med bankens rentemelding torsdag eftermiddag.

Og da hverken renten eller opkøbsprogrammet blev rørt, dykkede aktiemarkederne og renterne steg.

Renten på den tiårige statsobligation sluttede i minus 0,01 pct. torsdag, hvilket var et plus på 4 basispoint i forhold til onsdagens lukkekurs.

Det var ventet blandt økonomerne, at centralbanken ville gøre opkøbsprogrammet - det såkaldte QE-program - seks måneder længere og muligvis var klar til at købe andre type aktiver i et forsøg på at løfte en lav inflation og vækst i eurozonen.

- Årsagen til, at ECB har valgt ikke at ændre på pengepolitikken er kort og godt, at såvel de finansielle markeder som europæisk økonomi har vist stor modstandskraft over for brexit-chokket i slutningen af juni, lyder det fra Tore Stramer, cheføkonom i Nykredit.

Jes Asmussen, cheføkonom i Handelsbanken, konstaterer, at Draghi ikke var i gavehumør, og at der ikke var mange indikationer på, at der er ny stimulans på vej.

- Draghi sagde eksplicit, at hverken en forlængelse eller en udvidelse af programmet havde været diskuteret, siger han.

Det nuværende opkøbsprogram er fortsat skemalagt til at forløbe uændret til og med marts 2017.