Torsdagens obligationer: Små rentehop ændret til lille fald

Efter sporadiske stigninger på 1 basispoint hen over torsdagen vendte renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation hen mod lukketid rundt og sluttede handelsdagen i 0,49 pct. som var 1 basispoint lavere, end da markedet lukkede onsdag eftermiddag.

Dagen blev indledt med en beskeden rentestigning inspireret af aktiestigninger i USA og dernæst i Asien og Europa, mens der ikke var meget nyt at hente i referatet af det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank.

Siden fulgte positivt overraskende nøgletal for forventningerne i eurozonens servicesektor med den endelig PMI opgørelse for december, som blev beregnet til 56,6 mod en ventet indikator på 56,5 ifølge Bloomberg News.

Torsdag eftermiddag var det amerikanske nøgletal, som gav anledning til en momentan rentestigning til 0,51 pct. ADP-jobrapporten, der reflekterer jobskabelsen på det private arbejdsmarked viste en stigning i antallet af nye job på 250.000, mens der ifølge Bloomberg News blot var ventet 190.000 nye job.

ADP-jobrapporten peger frem mod ugens væsentligste makrobegivenhed, som er fredagens jobrapport fra USA. Den ventes at vise en stigning i jobskabelsen uden for landbruget på 190.000 nye job i december og en uændret ledighed på 4,1 pct.