Torsdagens obligationer: Små bevægelser og renten tilbage til start

Kun små bevægelser prægede de europæiske obligationsmarkeder, der torsdag generelt var på "hold" frem mod centralbank-konferencen, der indledes torsdag i Jackson Hole i Wyoming.

Her vil opmærksomheden især blive rettet mod udtalelser fra chefen for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Janet Yellen, og de mulige indikationer for bankens pengepolitiske intentioner for de kommende måneder.

Ud over centralbankcheferne har mødet også økonomer og politikere på deltagerlisten, og tidligere møder har budt på pengepolitisk nyt til inspiration for obligationsmarkedet.

For den danske tiårige toneangivende statsobligation sluttede torsdagen som den begyndte med en rente på 0,50 pct., som var blot 1 basispoint højere end onsdagens slutniveau. Dagens renteudsving lå inden for 1,5 basispoint.

Tilsvarende sås der begrænsede rentebevægelser på under et halvt basispoint i Paris, London og Frankfurt.

Torsdag bød på amerikanske nøgletal for nytilmeldte ledige i sidste uge som viste en tilgang på 234.000 ledige Det var ifølge estimater fra Bloomberg News 4000 færre end ventet. Salget af eksisterende boliger i USA i juli skuffede med en tilbagegang på 1,3 pct. 5,44 mio. boliger regnet på årsbasis mod en ventet stigning på 0,5 pct.

/ritzau/FINANS

 

 

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk